Asbest herkennen en voorkomen (omgaan met asbest)

Ben je op de hoogte van wat asbest precies is en waar het kan voorkomen? Wil je je beter informeren over de actuele wetgeving rond asbest? Heb je nood aan kennis om de wetgeving in de praktijk, met focus naar preventiemaatregelen, toe te passen? Dan is deze opleiding wat je zoekt.

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


Mechelen

 

12/09/2024
9.00u

Meer info
 

Interesse in een in-company opleiding?
Contacteer ons vandaag nog!

Doelgroep

Preventieadviseurs, leidinggevenden en verantwoordelijken van bedrijven waarvan het eigen personeel aan asbest kan blootgesteld worden en waarvoor een interne opleiding volstaat. Alle werknemers die kunnen blootgesteld worden aan asbest. Door het ontbreken van het praktijkgedeelte, komt deze opleiding niet in aanmerking voor asbestruimers.

Het programma

Na het volgen van deze opleiding weet je wat asbest is en waar het kan voorkomen, wat de risico's zijn en welke preventiemaatregelen er moeten genomen worden. Ook kom je te weten hoe je een inventaris opmaakt en een beheersprogramma opstelt.

 

Het programma
Preventie & bedrijfsstrategie
De rol van de preventieadviseur
Wat is asbest?
  • Oorsprong en soorten
  • Herkenning
  • Toepassingen
  • Gezondheidseffecten
Regelgeving asbest
Inventaris, identificatie, monstername, sloop inventaris, risicobeoordeling & beheersprogramma
Asbestverwijdering & asbestafval

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Guy Coertjens Linked-in

Marie-Rose Vervondel Linked-in

"Heb je al nagegaan of er asbest in je bedrijf aanwezig is? Is er nagedacht over een beleid rond asbest? Hoe wordt asbest veilig en correct verwijderd? Wat zegt onze federale regelgeving hierover?"

Mechelen

 

12/09/2024
9.00u

Meer info

Interesse in een in-company opleiding? Laat ons iets weten en wij laten de docent van de opleiding contact met je opnemen om de inhoud op maat van je bedrijf samen te stellen.

  • opleidingen@prebes.be
  • 011/28 83 43