Intern verkeersplan opstellen

Kom jij in je onderneming in aanraking met intern verkeer? Wil je graag de verschillende weggebruikers scheiden om mogelijke schade en ongevallen te voorkomen? En heb je hulp nodig bij een goed en transparant verkeersplan, ondersteund door verkeersvoorschriften?

  • Halve dag
  • 225 excl. btw

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


Herentals

 

18/05/2021
13.00u

Meer info

Drongen

 

10/06/2021
13.00u

Meer info
 

Doelgroep

Preventieadviseurs die in hun onderneming in aanraking komen met intern verkeer zoals vrachtwagens, interne transportmiddelen, voetgangers, … in en rond magazijnen, productiehallen, opslagterreinen of -plaatsen.

Het programma

In een onderneming is er vaak veel intern verkeer. Diverse soorten weggebruikers zoals vrachtwagens, interne transportmiddelen, voetgangers, … in en rond magazijnen, productiehallen, opslagterreinen of -plaatsen, komen met elkaar in aanraking. 500.000 werknemers worden hier dagelijks aan blootgesteld. Zoals o.a. aan het lossen en laden van vrachtwagens; produceren, stockeren en klaarzetten van goederen, …

Indien deze weggebruikers niet of onvoldoende gescheiden worden, zorgen kruisende verkeerstromen voor aanzienlijke veiligheidsrisico’s waarbij menselijke schade en/of schade aan rollende materieel en infrastructuur, niet uitgesloten worden. Kortom, als interne verkeersregels er niet zijn of niet worden nageleefd of als verkeerssituaties niet zijn gestructureerd, kunnen er ernstige ongevallen gebeuren.

De jaarlijks 150 ernstige arbeidsongevallen zijn hier, spijtig genoeg, getuige van. De wetgever verwacht dan ook van elk bedrijf dat deze, vaak hectische logistieke verkeerstromen, zodanig zijn ingericht dat al deze onveilige situaties worden voorkomen. Een goed en transparant verkeersplan, ondersteunt door verkeersvoorschriften, is dus essentieel. Het zal namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid van iedere onderneming.

 

Het programma
Inleidingen
Statistieken - risico's
Wetgeving
Definitie
Aanpak (P D C A)
Voorbeelden van goede praktijk

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Guido Vanhove Linked-in

"Wil jij straks starten met het opstellen van een intern verkeersplan? Dan is deze opleiding een absolute must. Een goed en transparant verkeersplan levert een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid."

Herentals

 

18/05/2021
13.00u

Meer info

Drongen

 

10/06/2021
13.00u

Meer info