Intervisie voor preventieadviseurs arbeidsveiligheid

Waar bots je op in je organisatie? Waar ben je fier op? Op welke hulpbronnen doe je zoal beroep? Deel het met je collega’s en leer van hun ervaringen!

Tijdens deze intervisie kan je samen met andere preventieadviseurs stilstaan bij je rol, de moeilijkheden en mogelijkheden waar jij mee te maken krijgt in jouw organisatie.

Collega-preventieadviseurs kennen jouw job als geen ander en kunnen hun ervaringen met je delen.

Of je nu starter bent of eerder een ervaren preventieadviseur, actuele uitdagingen en problematieken kunnen heel wat van je vergen. Tijdens deze intervisie kan je ervaringen uitwisselen en op die manier elkaar ondersteunen in de boeiende en soms ook uitdagende job als preventieadviseur.

Passen onderstaande data niet? Of zijn ze volzet? Laat je gegevens achter.

  • 2 uur
  • 90 excl. btw

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


 

Doelgroep

Preventieadviseurs uit alle domeinen die met elkaar ervaringen willen uitwisselen en elkaar willen ondersteunen in de mentale en emotionele coping.

Het programma

De intervisies zijn vertrouwelijk. Elke deelnemer houdt zich aan de geheimhouding van de inhoud van de sessie. 

De intervisies verlopen in kleine groep (maximaal 12 aanwezigen) onder begeleiding van een moderator. Deelnemers zetten hun camera aan om de cohesie en vertrouwelijkheid te vergroten.

Check daarom vooraf je camera en audio, want zonder beide kan je helaas niet deelnemen!

Er wordt een sterke betrokkenheid en interactie verwacht van elke deelnemer om de ondersteuning en het vertrouwelijk karakter in psychosociale ondersteuning van alle deelnemers te kunnen garanderen.

Het is niet de bedoeling om functiegebonden technische vragen te beantwoorden, maar vooral ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen in de mentale en emotionele coping in deze vreemde tijd.

 

Het programma
Onthaal en voorstelling deelnemers
Intervisie
Feedback en evaluatie

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Luc Goemare Linked-in

"Collega-preventieadviseurs kennen jouw job als geen ander en kunnen hun ervaringen met je delen!"