Stageplaatsen

Ben je op zoek naar een stageplaats binnen preventie, welzijn, gezondheid en milieu? Onderstaande bedrijven zijn op zoek naar een stagiair. Ben je geïnteresseerd of wil je graag meer informatie? Contacteer dan de contactpersoon vermeld bij elk bedrijf.

Wil jij ook graag je bedrijf of organisatie opgeven als stageplaats? En tussen deze lijst komen te staan? Vul dan op deze pagina je gegevens in.

 

TDL Group

Omschrijving

Voor 2019 is TDL Group op zoek naar een aantal gemotiveerde studenten. TDL Group is een logistiek bedrijf en heeft vestigingen met gekoeld magazijn in Willebroek en Lummen.
Graag bieden wij een project aan dat kadert in het domein preventie en veiligheid op de werkvloer.

 • Taakrisicoanalyse ’s magazijn
 • Noodplan opmaken
 • Opleiding batterijlaadlokaal voorzien (reachtrucks)
Periode 2019
Contactpersoon Cedric Buchet
E-mailadres cedric.buchet@tdlgroup.be

 

Willy Naessens Industriebouw

Omschrijving
 • Inhoud in functie van de interesses van de stagiair in de 7 welzijnsdomeinen
 • Volgen van de preventieadviseur in de dagelijkse beroepsuitvoering
 • Uitwerken / actualiseren van toolboxen, risicoanalyses, veiligheidsinstructiekaarten, werkpostfiches, …
 • Uitvoeren van rondgangen op de werven
 • Meewerken aan de organisatie van preventie-events en -campagnes (o.a. de jaarlijkse Safetyday, open wervendag, werken in warm weer, …)
Periode Is overeen te komen met de stagiair.
Contactpersoon Helena Lemarcq
E-mailadres helena-l@willynaessens.be

 

Kautex Textron benelux

Omschrijving
Optimaliseren van het PBM-systeem op basis van risicoanalyse alsook integratie in het systeem van de werkpostfiches. Geheel opbouwen op basis van risicocategorieën. Riscoanalyse rond gevaarlijke producten. Digitalisatie van gevaarstofkaarten.
Periode 2018 - 2019
Contactpersoon Dirk Vanderfeesten
E-mailadres dirk.vanderfeesten@kautex.textron.com

 

Scholengemeenschap Sint-Vincentius

Omschrijving
Scholengemeenschap Sint-Vincentius telt 9 lagere scholen met 11 vestigingsplaatsen. Tijdens je stage kan je meewerken om de wettelijke taken rond welzijn mee op te volgen. Het uitvoeren van controles, risico-analyses, enz binnen de verschillende scholen. Mogelijkheid om een specifiek thema verder uit te werken voor bv. een eindwerk.
Periode Tijdens het schooljaar.
Contactpersoon Senne Vandaele
E-mailadres senne.vandaele@sgstvincentius.be

 

H.Essers

Omschrijving
Te bespreken met de stagiair in het kader van zijn functie/opdracht. Binnen H.Essers zijn er zowel stage- als eindwerkmogelijkheden binnen preventie, welzijn, gezondheid en/of milieu. Mogelijke topics/onderwerpen hierbij zijn:
• Opmaak en/of actualiseren van risicoanalyses (ergonomie, brandveiligheid, milieu, ..)
• Opmaak specifieke taakrisicoanalyses ( diverse taken )
• Opmaak / optimaliseren van veiligheidsinstructiekaarten (i.f.v. RIE’s)
• Indienststelling arbeidsmiddelen
• Opmaak milieuvergunningsaanvraag
• Vergelijking wetgeving betreffende afvaltransport binnen Europa
• ...
Periode Te bespreken
Contactpersoon Benjamin Maris
E-mailadres Benjamin.Maris@Essers.com

 

Continental Bakeries Belgium

Omschrijving
Continental Bakeries is een Europese bakkerijgroep gespecialiseerd in de productie van koekjes, broodvervangers en toast. Wij richten ons op private label producten en op een aantal prachtige eigen merken. Onze Belgische vestiging gelegen in Ghislenghien is gespecialiseerd in de productie van rijst en maiswafels. De scope van de opdracht is veelzijdig en zal gestuurd worden in functie van de interesses en vaardigheden van de kandidaat. Machineveiligheid, brandveiligheid, ergonomie, opleiding, audits zijn enkele van de facetten die aan bod kunnen komen.
 
Vereisten: goede kennis van het Frans
Contactpersoon Patrick Terrasse
E-mailadres patrick.terrasse@continentalbakeries.com

 

Lutosa N.V.

Omschrijving
Lutosa is een Belgisch bedrijf met vestigingen in Sint-Eloois-Vijve en Leuze-en-Hainaut. Het maakt aardappelproducten van hoge kwaliteit en is alom bekend door de reclamecampagnes met de slogan "Schatjes van Patatjes". Over beide vestigingen stelt Lutosa zo'n 1000 medewerkers tewerk. Voor onze vestiging in Sint-Eloois-Vijve zijn wij op zoek naar een stagair(e) die een aardig mondje Frans spreekt. Dit ter ondersteuning van onze preventie-en opleidingsdienst. De thema's die aan bod komen zijn; Uitvoeren risicoanalyses, machineveiligheid, LOTO procedure, contractormanagement, uitvoeren veiligheidsaudits, ondersteuning bij het implementeren van BBS (Behaviour Based Safety), TBM of specifieke training opstellen en zelf onze medewerkers opleiden. Kortom een boeiende stage met de nodige begeleiding, waar je echt iets kan leren!
Periode Onbeperkt
Contactpersoon Frederik Moreau
E-mailadres frederik.moreau@lutosa.com

 

HeidelbergCement Benelux

Omschrijving
Een onderwerp binnen preventie is bepaald samen met de stagiair(e).
Periode Elk moment van het jaar
Contactpersoon Deborah Boeynaems
E-mailadres Deborah.Boeynaems@heidelbergcement.com

 

Euro Pool System bvba

Omschrijving
Euro Pool System is gespecialiseerd in herbruikbare verpakkingen voor groenten, fruit en verpakte levensmiddelen. Het bedrijf is in volle groei en er zijn dus voldoende uitdagende projecten voor de toekomstige milieucoördinator en/of preventieadviseur. De stage kan in samenspraak met de stagair in Sint-Katelijne-Waver of in Zellik worden uitgevoerd.
Periode De periode kan worden afgestemd met de stagair
Contactpersoon Anne De Middelaer
E-mailadres anne.demiddelaer@europoolsystem.com

 

SCHNEIDER ELECTRIC NV/SA

Omschrijving
Project 1: meewerken aan de update van het geïntegreerde ISO management systeem en in het bijzonder mbt OHSAS 18001 (+ GAP analyse ISO 45001) - ISO 14001 ( + voorbereiding ISO 50001) voor de Belgische sites
Project 2: Moderniseren van de aanpak mbt het Globaal Preventie Plan - Jaar Actie Plan (sep-nov 2018)
Periode Q3 & Q4 -2018 en Q1 2019
Contactpersoon Jan Roose
E-mailadres jan.roose@schneider-electric.com

 

ViTeS Maatwerkbedrijven

Omschrijving

ViTeS verenigt als belangrijke speler in de sociale economie negen rechtspersonen in één personele unie. De bedrijvengroepen De Vlaspit, Televil, SPIT en Mivavil werken samen onder de naam ViTeS. .
Samen bouwen we een duurzame organisatie uit. Permanente ontwikkeling en verbetering van onze dienstverlening en coachende ondersteuning van de medewerkers zijn hierbij prioritair.

Een mogelijk takenpakket kan bestaan uit:

 • opmaak risicoanalyses
 • opstellen werkpostfiches
 • opmaak noodplan en brandpreventiedossier
Periode Kan onderling afgesproken worden
Contactpersoon Annemie Gybels
E-mailadres vacatures@vites.be

 

Aviko Belgium NV

 

Omschrijving

Aviko Groep is Europees marktleider van verse, diepgevroren en gedroogde aardappelproducten. Daarnaast is Aviko één van de vier grootste aardappelverwerkers ter wereld. Veiligheid is een van de kernwaarden van de Aviko Groep. Voor de vestiging in Proven (Poperinge) staan we open om een stagiair te begeleiden. De preventiedienst werkt nauw samen met andere afdelingen, want wij gaan uit van een geïntegreerde aanpak voor preventie, voedselveiligheid en kwaliteit. Wij kunnen ondersteuning gebruiken bij de verdere ontwikkeling en implementatie van het veiligheidsmanagementsysteem. In deze stage combineer je administratief werk met praktijk in samenspraak met de preventieadviseur en verschillende andere afdelingen. Er is eveneens ruimte om een veiligheidsproject op te zetten en/of eindwerk te maken. In elk geval geen saaie stage! Je taken houden o.a. volgende zaken in:

Administratief

 • opvolgen van bestaande procedures
 • gegevens bijhouden en verwerken
 • nieuwe procedures opstellen/aanpassen
 • risicoanalyses opstellen, evalueren en aanpassen
 • planningen organiseren

Praktijk

 • inhoud van risicoanalyses aftoetsen in de praktijk
 • signalisering en labeling op installaties controleren, updaten en aanpassen
 • veiligheidsrondgangen
 • toetsen aan wetgeving
 • communicatie over veiligheid
Periode onderling af te spreken
Contactpersoon Evelyn Tyteca
E-mailadres evelyn.tyteca@aviko.com

 

PPG

Omschrijving

We bieden een interessante stage aan in de chemiesector. Je wordt begeleid door een team van EHS-verantwoordelijken met heel veel ervaring! Ons aanbod is heel ruim: we bekijken niet alleen proces- en arbeidsveiligheid maar ook ergonomie, community engagement en zo veel meer.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan zo snel mogelijk je cv door!

Periode onderling af te stemmen
Contactpersoon Kim Coppieters
E-mailadres kcoppieters@ppg.com

 

Bobbejaanland

Omschrijving

Stagiair(e) Safety & Preventie Bobbejaanland. Jij zet alles op alles om jezelf verder te ontwikkelen als stagiair(e) op onze Maintenance afdeling & Safety. Door jouw kritische blik op veiligheid en affiniteit met techniek weet jij je steentje bij te dragen binnen deze afdelingen. Jouw meewerk stage vindt plaats binnen de afdeling Maintenance, maar specifiek gericht op safety. Deze afdeling is verantwoordelijk voor alle zaken met betrekking tot technisch onderhoud en zijn procedures. Veiligheid is daarbij erg belangrijk en daar zal deze stage zich hoofdzakelijk op richten. Je ondersteunt daarom veelal bij het opmaken van procedures, veiligheidsinstructies en bereid je risicoanalyses, controles en inventarisaties voor. Met jouw affiniteit voor techniek en kennis van veiligheid weet jij de zaken op een praktische en technische manier om te zetten in procedures en analyses. Lees hier verder.

Periode nog te bepalen in functie van de opties van de stagiair
Contactpersoon Jelle Lens
E-mailadres jelle.lens@bobbejaanland.be

 

Instituut voor Tropische Geneeskunde

Omschrijving

Het ITG is een Stichting van Openbaar nut met privaatrechterlijk karakter, een internationaal gekende organisatie voor zijn onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de tropische infectieziekten en gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Het ITG beschikt over een dienst Veiligheid, Welzijn en Milieu waar stagiairs preventieadviseur en milieucoördinator kunnen proeven van het dagelijkse werk/taken en leven als preventieadviseur of milieucoördinator. Een grote waaier aan mogelijkheden: risicoanalyses, procedures, CPBW, rondgangen, werkgroepen, opleidingen,...met verschillende facetten zoals biologische, chemische en fysische risico's, machineveiligheid, noodplanning, ...
Voordat de stage toegekend wordt, volgt er eerst een kennismakingsgesprek om na te gaan wat de verwachtingen van de school en stagiair zijn alsook om de doelstellingen van de stage samen te bepalen.

Periode Stage kan het ganse jaar, uitgezonderd zomervakantie.
Contactpersoon Kathleen Anthonis
E-mailadres kanthonis@itg.be

 

Sunparks De Haan

Omschrijving

Administratief:

 • Nieuwe procedures opstellen;
 • Bestaande procedures vergelijken en eventueel aanpassen;
 • Risicoanalyses evalueren en aanpassen;
 • Huidige veiligheidsvergunningen vergelijken en aanpassen;

Veldwerk:

 • Inhoud van risicoanalyses aftoetsen in de praktijk;
 • Signalisering en labeling op installaties controleren, updaten en aanpassen;
Periode Heel het jaar door
Contactpersoon Sarah Devriese
E-mailadres sarah.devriese@groupepvcp.com

 

Center Parcs Erperheide

Omschrijving

Taken die tot het takenpakket (kunnen) behoren:

 • Samenwerking en mee uitvoeren van dagdagelijkse taken met Safety&Pool manager
 • Controle en nakijken van bestaande risicoanalyses op diverse afdelingen en eventuele aanpassingen voorstellen
 • Energy Saving: onderzoek doen hoe er op het park aan energie kan bespaard worden om de doelstellingen van 2020 te behalen, opvolgen energieverbruiken.
 • Opvolgen ISO 14001 en ISO 50001: verbeterpunten en acties
 • Onderzoek naar lichamelijke klachten, ergonomie binnen de afdeling housekeeping, TD/TRD
 • Opsporen van conflicten in het schoonmaakrooster van de aqua mundo. Dit zowel voor de medewerkers van housekeeping/ochtendcleaning als medewerkers/redders van aqua mundo. Aanpassingen en maatregelen voorzien, op lijsten van poetsproducten met hun specificaties.
 • Onderzoek naar PBM’s en CBM’s op de afdelingen.
 • Controle en aanpassingen t.a.v. gevaarlijke stoffen en biologische agentia: maatregelen om blootstelling te beperken en ongewilde gebeurtenissen met gevaarlijke stoffen te voorkomen
 • Onderzoek naar fysieke belasting van medewerkers: werkhoudingen, bewegingen, manueel hanteren van lasten.
 • Onderzoek naar functie inhoud en werkdruk op de afdelingen: moeilijkheidsgraad, autonomie, contactmogelijkheden binnen de functie, informatievoorziening over de werkzaamheden, werktempo…
Periode Gedurende het hele jaar zijn er stagemogelijkheden
Contactpersoon Leen Jansen
E-mailadres leen.jansen@groupepvcp.com

GSK

Omschrijving GSK is een producent van vaccins in Waals-Brabant, met vestigingen in Waver en Rixensart. Vanuit Waver wordt een preventiedienst van meer dan 50 personen aangestuurd en wij hebben dus regelmatig projecten waarin we externe hulp kunnen gebruiken. De scope van de beheerde risico’s binnen de milieu- en preventiedienst is zeer breed en gaat van biologisch risico, over klassieke thema’s zoals PBM’s, brand en evacuatie, chemische producten, machineveiligheid tot veilig gedrag en ergonomie.
Periode De stagiair kan bovendien voor een langere tijd aan de slag bij ons (> 6 maanden). Graag spreken we een keer af met de stagiair om te weten te komen wat de verwachtingen van de school zijn en bepalen we samen de doelstellingen van de stage.
Vereisten De gezochte stagiair is minimum 18 jaar oud en spreekt best een goed mondje Frans, hoewel er ook Vlamingen op de preventiedienst werken.
Contactpersoon Ben Breeur
E-mailadres ben.x.breeur@gsk.com

 

GECON bvba

Omschrijving Gecon neemt de wettelijke verplichtingen rond arbeidsveiligheid over van de kmo om deze in zijn naam te vervullen. Zo zorgt Gecon ervoor dat de kmo in orde is met de nodige wettelijke verplichtingen rond arbeidsveiligheid. De taken voor een toekomstige stagiair zijn het uitvoeren van audit bezoeken, opstellen van risicoanalyses, jaaractieplannen, enz.
Periode Liefst zo snel mogelijk.
Contactpersoon Frédéric Cautaerts
E-mailadres frederic.cautaerts@geconbvba.be

 

AntiStatic-ESD-Solutions bvba

Periode Vanaf heden tot eind juni 2018
Vereisten
 • Kennis van xls, en Office programma's
 • Talenkennis Nederlands, Engels, Frans, (Duits)
 • Algemene Administratieve taken kunnen vervullen (ook digitaal)
 • Stressbestendig
 • Zelfstandig kunnen functioneren.
 • In geval van internetkennis is een meerwaarde.
 • Opleiding en begeleiding voor ons webshop-gebeuren wordt door ons aangeleerd.
Contactpersoon Bruno Depré
E-mailadres aes-admin@antistatic-esd-solutions.com

 

Libeco

Omschrijving Risico-analyses - Werkpostfiches opstellen - Veiligheidsinstructiekaarten - PBM's
Contactpersoon Christoph Bollen
E-mailadres christoph.bollen@libeco.be

 

Agrafresh

Omschrijving

Stageproject: ergonomie
Uitvoeren van een ergonomiescan, verbeteracties voorleggen, opleiding mbt ergonomie aan het personeel (zowel bedienden als operatoren)… Een deel van de arbeid in productie is nog steeds manueel; repetitieve bewegingen, heffen van lasten, … zijn deel van de dagelijkse arbeid. Wat kan er ondernomen worden om de impact van deze handelingen zo minimaal mogelijk te houden voor de operatoren. Worden deze taken beter op een andere manier uitgevoerd, zijn er eventueel hulpmiddelen die hier kunnen helpen, … Voor de administratieve medewerkers is het sedentair gedrag een aandachtspunt voor de ergonomie. Bij het uitvoeren van deze scan moet er dus in beeld gebracht worden welke dingen er reeds bestaan en wat er nog ondernomen kan worden om dit punt te optimaliseren.

Stageproject: (psycho)sociaal onderzoek
Luik 1 van dit project: daar wij een producent zijn in het verse gamma, moeten de bestellingen die binnenkomen op dag A ook op dag A produceren en laten vertrekken voor levering dag B bij de klant. Wat dus een zekere druk/stress geeft in productie. Doel van dit project is dus; waar zitten er struikelblokken, wat kan er ondernomen worden om een die druk/stress tot een aanvaardbaar niveau te brengen.

Luik 2 van dit project: algemene psychosociale scan (stressbeheersing, geweld, pesten, ongewenst seksueel gedrag, rookbeleid, preventie alcohol, drus en medicatie, nacht- en ploegenarbeid) op de verschillende afdelingen (voornamelijk verschil tussen administratieve afdeling en productie). Wat kan er allemaal preventief gebeuren om bepaalde zaken tegen te gaan, wat kan Agrafresh ondernemen om bepaalde problemen te verbeteren, …

Periode Gans het jaar mogelijkheid tot stage
Contactpersoon Elodie Duquesnoy
E-mailadres security@agrafresh.be

 

Cargill NV Antwerpen

Omschrijving Dat kan breed zijn, diverse onderwerpen zijn zeker mogelijk :
- onthaal nieuwe contractors : marktonderzoek instructiefilm + software
- organisatie veiligheidsdag
- ...
Periode Vanaf september 2018
Contactpersoon Danny Cornelis
E-mailadres danny_cornelis@cargill.com

 

Umicore site Olen

Omschrijving
Algemene ondersteuning voor de wettelijke taken van preventie adviseur (viseren van bestellingen, indienstellingen) nazien interne procedures, uitvoeren van rondgangen.
Contactpersoon Inez Jordens
E-mailadres inez.jordens@eu.umicore.com

 

Mondi Poperinge NV

Omschrijving
Mondi Group is een wereldwijde marktleider in de papier- en verpakkingsindustrie. Mondi Poperinge is gespecialiseerd in de productie van openmond zakken met een PE-film, voornamelijk bestemd voor de voedingsmiddelenindustrie. Veiligheid en preventie is een van de kernwaarden van de Mondi group.
De preventiedienst werkt nauw samen met de kwaliteitsdienst, want wij gaan uit van een geïntegreerde aanpak voor preventie, voedselveiligheid en kwaliteit. Wij kunnen ondersteuning gebruiken voor oa. taakrisico-analyses, optimaliseren branddossier, CE- dossiers productielijnen, LOTO-procedures, overschakeling OHSAS 18001 naar ISO45001 ...
Niet alleen ideaal voor een boeiende stage, maar ook mogelijkheden genoeg voor een lijvig eindwerk!
Periode Kan onderling afgesproken worden.
Contactpersoon Frederike Syoen
E-mailadres frederike.syoen@mondigroup.com

 

Delhaize De Leeuw België

Omschrijving
Te bekijken in functie van opdracht stagiair, hierbij enkele topics: werken met derden, indienststelling van arbeidsmiddelen, intern verkeersplan, procedures en werkinstructies,...
Contactpersoon Katrien De Padt
E-mailadres kdepadt@delhaize.be

 

Impextraco Heist-op-den-Berg

Omschrijving
Impextraco is een toonaangevende producent en leverancier van micro-ingrediënten voor de veevoederindustrie. Deze internationale speler uit Heist-op-den-Berg ontwikkelt en commercialiseert functionele ingrediënten die zowel het voeder als dier beschermen en de nutritionele kwaliteit van veevoeders optimaliseert.
 
Als stagiair op onze HSE (Health Safety Environment)-dienst krijg je de kans om de theorie toe te passen in de praktijk. Je mag meewerken aan de uitbouw van het preventiebeleid. De taken van de preventieadviseur en milieucoördinator zijn zeer uiteenlopend. Volgende disciplines komen bij Impextraco terug: arbeidsveiligheid, psychosociale aspecten, bedrijfshygiëne, ergonomie en milieu. Meer info
Periode Onbeperkt
Contactpersoon Sabine Jacobs
E-mailadres sjacobs@impextraco.be

 

ADF TIB NV Gent

Omschrijving
Ondersteuning bij opmaak VGM projectplannen.
Verwerking van veiligheidscijfers & HSEQ rapportage werknemers.
Voorbereiding HSE presentaties & technische vergaderingen.
Meewerken aan uitwerking toolboxmeetings.
Assistentie bij opvolging audits, observaties, veiligheidsontmoetingen en actieplannen.
En diverse taken in kader van welzijn en preventie op het werk
Periode Te bespreken
Contactpersoon Catherine Opsomer
E-mailadres catherine.opsomer@groupeadf.com

 

Dana Belgium

Omschrijving
Uitrol opmaak VIK voor werkposten
Periode Gedurende het jaar
Contactpersoon Bea Vermeersch
E-mailadres bea.vermeersch@dana.com

 

SYNTRA Midden-Vlaanderen vzw

Omschrijving
Assistent preventieadviseur met nadruk op veiligheidsmaterie. Indien gewenst is combinatie met kwaliteitszaken (ISO, processen, klantentevredenheid) ook mogelijk.
Periode Overeen te komen
Contactpersoon Wim Blommaert
E-mailadres wim.blommaert@syntra-mvl.be

 

CHEP

Omschrijving
Taken binnen het veiligheidsbeleid zijn zeer divers, maar steeds onder begeleiding van de preventieadviseur:
- Wekelijkse rondgangen in productie
- Bijwonen van het CPBW
- Bijstaan in admin. taken van het veiligheidsbeleid
- Opstellen (en geven) van toolboxmeetings
 -Helpen bij revisie van risicoanalyses en arbeidsongevallenonderzoek (indien van toepassing)
- Bijwonen van veiligheidsgerelateerde training
Periode Flexibel en te bepalen in samenspraak met stagiair(e)
Contactpersoon Sofie Van Steerteghem
E-mailadres sofie.vansteerteghem@chep.com

 

Henkel Belgium Operations NV

Omschrijving
- Samen met Operatoren werkpostanalyses uitwerken (Seveso-bedrijf)
- Evalueren e-SDS-en
- Te bespreken
Periode Geen voorkeur
Contactpersoon Geert Hellinckx
E-mailadres Geert.Hellinckx@Henkel.com

 

ZNA (Ziekenhuisnetwerk Antwerpen)

Omschrijving
De taken van een preventieadviseur
Periode Af te spreken
Contactpersoon François Colin
E-mailadres francois.colin@zna.be