Wat moet een preventieadviseur weten over de Europese Machinerichtlijn 2006/42/EG en hoe moet je ermee omgaan in de praktijk?

 Prebes Vlaams-Brabant & Brussel brengt een informatieve webinar in het kader van de Europese Machinerichtlijn 2006/42/EG waar er dieper wordt ingegaan op de aandachtspunten die een preventieadviseur moet weten.

Provinciale Webinar

  • 05/05/2022
  • 9.30u - 12.00u
  • Gratis

Tijdens deze webinar wordt dieper ingegaan op de aandachtspunten die een preventieadviseur moet weten in het kader van de Europese Machinerichtlijn 2006/42/EG.

Jullie krijgen een antwoord op onder andere volgende vragen:

  • Wat zijn voltooide, niet voltooide en samengebouwde machines en wat met bijlage IV machines?
  • Wie kan of mag een machine, die onder de machinerichtlijn valt, ombouwen en met welke aspecten moet dan rekening worden gehouden?
  • Wat wordt verstaan onder wijzigingen aanbrengen aan “machines” en welk advies moet een preventieadviseur hierbij geven?
  • Welk advies en acties moet een preventieadviseur nemen indien een machine oneigenlijk gebruikt wordt?

 

Verder worden de aandachtpunten overlopen die bij een aankoop van (on)voltooide machines in rekening moeten genomen worden, namelijk de 'drie groene lichten'.

Tot slot zal een praktische case worden toegelicht.

Tijdstip Programma
09:30u Introductie door Prebes
09:35u Wat moet een preventieadviseur weten over de machinerichtlijn? door Philip Pierloz (Lead Contract Engineer – Safety of Machinery Vinçotte)
11:00u Pauze
11:05u Praktische case: Elia ombouw trekmachine naar hijsmachine. Toelichting over het proces dat doorlopen werd door Jan Bergmans (Hoofd interne dienst Elia)
11:35u Vraagstelling
Word lid

Word nu lid en maak gebruik van alle
ledenvoordelen voor slechts € 95,00 per jaar.

Ontvang je attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Wij bieden je verschillende opties aan om jezelf bij te scholen: de Prenne, onze opleidingen, webinars en provinciale activiteiten. Hier ontvang je altijd een aanwezigheidsattest.

Let op! Je ontvangt enkel een attest bij een live webinar deelname.