Veilig werken aan elektrische voertuigen

Tijdens Prenne 48 van 6 december 2018 was er een module rond Veiligheidsaspecten van een elektrische wagen. In deze module werd verwezen naar de HEV 1, 2 en 3-opleidingen van Educam. Ze ontwikkelt concrete opleidingen en advies voor bedrijven, die naadloos aansluiten op de CAO’s van de sectoren. De HEV- opleidingen behandelen o.a. de opbouw van elektrische en hybride wagens, de risico’s verbonden aan deze systemen, veilige werkmethodes enz.

De 3 CAO’s kan je downloaden op de website van de FOD WASO

Laadpalen

In de presentatie werd ook verwezen naar laadpalen. Op de website milieuvriendelijke voertuigen kan je deze vinden.

Beeldenwoordenboek

Om het praten & de communicatie op de werkvloer te verbeteren, en ook om de veiligheid & efficiëntie te verhogen, heeft VOLTA een Beeldwoordenboek gemaakt voor de elektrotechnische sector. Als je ondertussen het welzijnsalfabet deel 2 in Veiligheidsnieuws 201 hebt gelezen, zal je zien dat dit één van de letters in het alfabet is.

Aanvaardingsplicht batterijen HEV

Op 15 juni 2018 is er een milieubeleidsovereenkomst gesloten rond dit type batterij. Een overzicht van de diverse MBO’s kan gevonden worden op de website van OVAM.

Meer informatie

Bijscholing over elektriciteit

Een elektrische wagen testen?

Wil jij graag eens een elektrische wagen uittesten? Of liever één op waterstof? Een testrit doen met een milieuvriendelijke auto van Hyundai? Op Prenne 49 kan het allemaal :-) Tijdens elke Prenne module kunnen er 6 personen een testrit van 15 minuten doen. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel online in. Want deze kans wil je écht niet aan je voorbij laten gaan!