9 tips om batterijbrand in je woning te vermijden

De laatste tijd lezen we meer en meer over woningbranden door slechte accu's van telefoons, powerbanks, e-bikes ... Vaak werken zo’n toestellen op lithium-ion batterijen, die gevoelig zijn voor overlading en daardoor intense branden kunnen veroorzaken. En bovendien zijn dit soort branden moeilijk om te blussen.

Misschien denk jij wel 'mij overkomt dit niet'. Maar een gewaarschuwd man is er twee waard. Daarom enkele tips om een batterijbrand te vermijden.

9 tips om batterijbrand te vermijden

  1. Investeer in een batterij met kwaliteitsvolle cellen
  2. Laat je goed informeren
  3. Gebruik de oorspronkelijke opladers die bij het product zijn geleverd
  4. Stop de stekker direct in een stopcontact
  5. Blijf altijd in de buurt tijdens het laden
  6. Plaats het apparaat tijdens het opladen vlakbij een rookmelder
  7. Stop met opladen van zodra de batterij vol is
  8. Zorg voor een goede ventilatie in de ruimte waarin de batterijlader zich bevindt
  9. Plaats geen brandbare materialen rondom het opladende toestel

Plaats rookmelders!

Een rookmelder kan je op tijd waarschuwen bij gevaar. Zorg er daarom voor dat je je apparaten alleen oplaadt in ruimtes waar een rookmelder hangt.

"Volg de sociale media van Prebes en we helpen je eraan herinneren om elke eerste donderdag van de maand je rookmelders te testen!"

Internationale Dag van de Brandweer

Afgelopen zaterdag 4 mei 2019 was het voor het 22e jaar op rij de International Firefighters Day. Deze dag is voor iedereen een ideale gelegenheid om even stil te staan bij de gevaren van de job en samen te blijven zoeken naar manieren om de taak zo veilig mogelijk uit te voeren.

Deze Internationale Dag van de Brandweer ging gepaard met een opening van een nieuwe brandweerkazerne in de hulpverleningzone Noord-Limburg. Minister Pieter De Crem, gouverneur Herman Reynders en burgemeester Wouter Beke kwamen er spreken.

Meer informatie

[bron: Allianz, Ethias]