Volg de studiedag van Anpi over behendigheid van geïntegreerd dossier en brandbeveiliging

Anpi organiseert op 12 juni 2019 een halve studiedag over "de behendigheid van het geïntegreerd dossier en brandbeveiliging". Via deze halve studiedag wenst ANPI alle betrokken partijen te sensibiliseren vanaf de studiebureaus, architecten, tot aan de verschillende vakmannen die interveniëren.

Methodiek van synthese en beheer

Je implementeert, ontwikkelt, selecteert, bewerkt, onderhoud brandbeveiligingssystemen. ANPI stelt een methodiek van synthese en beheer voor elk project van brand beveiliging: het geïntegreerd dossier. Deze bevat alle essentiële informatie over de apparatuur en de middelen betreffende brandbeveiliging vanaf de eerste fase van het bouwproject, renovatie of wijziging van een gebouw tot aan het effectieve gebruik ervan, zelfs bij vernietiging.

Sensibiliseren door inspectieorganismen

Met het oog op de volledigheid en het succes van dit proces, komt ANPI tussen in alle fasen van een uiteindelijk afgerond project. Via deze halve studiedag wenst ANPI alle betrokken partijen te sensibiliseren vanaf de studiebureaus, architecten, tot aan de verschillende vakmannen die interveniëren. En dit door middel van inspectieorganismen die in eenzelfde dossier alle nodige informatie terugvinden. Klaar met het zoeken naar verschillende documenten, al de beheers aspecten, installatie ontwerpen, dagelijks beheer en operationeel gebruik van verschillende systemen en middelen van brandbeveiliging van een gebouw die van nu af aan zich in eenzelfde dossier zullen bevinden.

Het geïntegreerd dossier

Een brandbeveiligingsdossier opstellen, integreren van regelgevingsaspecten, risicoanalyse, lastenboek, studie van plannen, keuringsverslag, initiële inspectie, onderhoud en periodieke inspectie, zijn alle elementen die deel uitmaken van het geïntegreerd dossier op gebied van brandbeveiliging. Voornamelijk een tool van economisch beleid, vermijdt het geïntegreerd dossier een te hoge kost op het einde van een bouwproject. Anachronistische uitgaven, alsook een opstelling van verspreide en in adequate georganiseerde maatregelen, uiteindelijk ondoeltreffend, door eenzelfde methode toe te passen aan alle elementen van een project, vanaf de constructie van een gebouw tot het gebruik ervan. Het geïntegreerd dossier staat toe om perfect te voldoen aan de eisen van de Wet en is een essentieel instrument voor de coördinatie met de lokale Brandweer.

Het geïntegreerd dossier staat toe om perfect te voldoen aan de eisen van de Wet.

Doelgroep voor de studiedag

Deze halve studiedag wendt zich tot de opdrachtgever, zijn architect of aan zijn studiebureau die bijstaat aan de ontwikkeling van een project maar ook aan opdrachtgevers, verzekeringsmaatschappijen, administratie, inspectieorganismen, coördinatoren van de veiligheid op site, installateurs van brandbeveiligingssystemen brandbeveiligingsdiensten, preventieadviseurs, preventionisten van hulpdiensten, preventionisten bij de brandweer, brandweer en de ploegen diensten, overheden belast met brandpreventie en onderhoudsploegen van gebouwen.

Praktisch

 • Halve studiedag
 • €150 excl. btw
  • de informatiesessie
  • FSA magazine met de DTD 166 ter waarde van 56,2 22€
  • de uiteenzettingen
  • de lunch sandwiches
 • Parc scientifique Fleming, Rue Granbonpré 1, B 1348 Louvain la Neuve

Schrijf je nu in