Prenne 53 afgelast

  • 11/03/2020

De voorbije weken hebben wij de evolutie van de verspreiding van het COVID-19 virus en de richtlijnen van de FOD volksgezondheid van nabij opgevolgd. Gisteren kwam er een oproep van de federale overheid om bijeenkomsten in besloten ruimte af te lasten (indien er meer dan 1000 deelnemers zijn).

Deze oproep liet theoretisch de mogelijkheid bestaan om de Prenne te laten doorgaan.

Na interne en externe consultatie heeft de Raad van Bestuur van Prebes besloten om de Prenne 53 op donderdag 12 maart in extremis te annuleren.

Dit als preventiemaatregel om het besmettingsgevaar/verspreiding van het virus verder te voorkomen.

Als vereniging van preventieadviseurs staan we voorop om maatregelen die de gezondheid op de werkvloer bevorderen, te bepleiten en te realiseren. Het lijkt ons dan ook niet meer dan logisch dat we deze maatregelen ook toepassen op de eigen activiteiten.

Een evenement van de grootte van Prenne is niet geheel risicovrij, ook al vindt de overheid (op dit moment) dat we deze nog zouden mogen laten doorgaan. Als vereniging van preventieadviseurs vinden we dat echter niet verantwoord.

De veiligheid en gezondheid van de deelnemers, standhouders en sprekers (en hun omgeving) aan de Prenne staan centraal bij het nemen van deze beslissing.

Uit respect voor onze vele partners en medewerkers konden we dan ook niet anders dan preventie te laten primeren.

Verdere communicatie over de financiële gevolgen volgt zo spoedig mogelijk.

Alle activiteiten geannuleerd tot nader order

Ook alle andere Prebes-activiteiten (opleidingen, provinciale activiteiten) worden afgelast. Nieuwe berichtgeving volgt!

De Prenne van juni is momenteel in beraad.

Meer informatie