28 april: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk. 'Stop de pandemie'.

28 april is het Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Het thema van 2020 luidt 'Stop de pandemie: veiligheid en gezondheid op het werk kunnen levens redden'.

COVID-19 pandemie

De Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk erkent de grote uitdaging waarmee regeringen, werkgevers, werknemers en samenleving wereldwijd worden geconfronteerd om de pandemie van COVID-19 te bestrijden. Daarom richt ILO zich op het aanpakken van de uitbraak van infectieziekten op het werk, met de nadruk op de COVID-19 pandemie.

De bezorgdheid neemt toe over de voortdurende toename van COVID-19-infecties in sommige delen van de wereld en het vermogen om de dalende cijfers te handhaven. Regeringen, werkgevers, werknemers en hun organisaties staan ​​voor enorme uitdagingen. Zowel voor het bestrijden van de COVID-19-pandemie, als om de veiligheid en gezondheid op het werk te beschermen.

Het doel is om de nationale dialoog over veiligheid en gezondheid op het werk te stimuleren. De IAO gebruikt deze dag om het bewustzijn te vergroten over de toepassing van veilige praktijken op de werkplek. En de rol die diensten op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk spelen.

“We need special measures to protect the millions of health care workers and other workers who risk their own health for us every day.”

“Teleworking offers new opportunities for workers to keep working... However, workers must be able to negotiate these arrangements so that they retain balance with other responsibilities, such as caring for children, the sick or the elderly, and of course themselves.”

ILO Director-General, Guy Ryder

Poster: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk 2020

Download de poster.

Occupational Safety and Health Tips for Workplaces

Eerder aangekondigd thema werd vervangen

Het eerder aangekondigde Werelddagthema over geweld en intimidatie in de arbeidswereld is vervangen vanwege de huidige wereldwijde crisis. De producten en het promotiemateriaal over geweld en intimidatie blijven wel beschikbaar.

[bron: ILO]