Veilig aan de slag

  • 23/04/2020

Op dinsdag 21 april werd de website veiligaandeslag.be gelanceerd, een initiatief van VOKA en de POM West-Vlaanderen. Op deze website vind je correcte en duidelijke informatie met betrekking tot Covid19-maatregelen en ook heel toegankelijk. 

Social distancing op de werklvoer

Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Zo dwingt de COVID-19 pandemie iedereen tot social distancing: 1,5 meter afstand houden tussen mensen, altijd en overal, ook op het werk. Maar hoe pas je als ondernemer zo'n maatregelen op de werkvloer toe? Waar vind je correcte informatie? Waar vind je goede praktijkvoorbeelden?

Het platform veiligaandeslag.be biedt informatie en voorbeelden op een overzichtelijke manier. Je vindt op de site onder meer handige tips en mooie praktijkvoorbeelden, een checklist en verschillende strategievideo's.

Hoe pak je social distancing op een goede manier aan?

Stap 1: betrokkenheid creëren en vasthouden

Stap 2: human resources

Stap 3: bedrijfsactiviteiten analyseren en herdenken

Stap 4: maatregelen op maat van je onderneming

Stap 5: communiceren, communiceren, communiceren

Stap 6: opleiden

Stap 7: monitoren en bijsturen

Stap 8: informatie vinden en delen

Meer informatie

Veiligaandeslag.be