Wat leerden we in het webinar over het nieuwe AREI?

Met 1000 inschrijvingen (volzet!) was het meteen een succes: ons eerste webinar over het nieuwe AREI. Rudy Van den Bergh, expert ter zake, bracht in een goed gevuld uur de belangrijkste zaken die we moeten kennen over het nieuwe reglement en beantwoordde jullie meest prangende vragen.

In een notendop

Vanaf 1 juni 2020 treedt het nieuwe AREI in voege. De veiligheid van onze elektrische installaties is door de jaren heen sterk verbeterd. Het huidige AREI is verouderd. Het werd regelmatig via verschillende KB’s aangepast. Alle nota’s en wijzigingen zijn nu integraal in dit nieuwe AREI opgenomen. De vernieuwde versie bestaat uit een nieuwe indeling (met concordantietabellen om de omzetting te maken van het oude naar het nieuwe en omgekeerd), deels ook nieuwe terminologie en gewijzigde definities. Rudy maakte ons tijdens het webinar op heldere wijze wegwijs in deze nieuwe versie.

Antwoord op vragen

Tijdens het webinar beantwoordde Rudy onder meer volgende vragen:

  • Is er een overgangsperiode voorzien? Is uitstel mogelijk?
  • Is uitstel van keuringen mogelijk voor huishoudelijke apparaten?
  • Is een nieuwe risicoanalyse vereist?
  • Blijven mijn indienststellingsverslagen geldig?
  • Waar start de machinerichtlijn?

Gemist?

Herbekijk het webinar gratis via de on demand optie.

Volgend webinar

Jawel er is al een nieuw webinar voor jullie op komst!
Hou het in de gaten via onze website, social media en nieuwsupdates.