Blijven fietsen allemaal

Nu steeds meer werknemers terug aan de slag gaan, is het belangrijk om werkgevers én werknemers aan te moedigen om nog meer in te zetten op duurzame vervoersmodi zoals de fiets en de speedpedelec. Zo kunnen we vermijden dat we na de coronalockdown in een verkeerslockdown terechtkomen en kunnen we het openbaar vervoer ontlasten. Met de fiets of de speedpedelec naar het werk rijden, moet echter bovenal veilig kunnen gebeuren.

Campagne blijven fietsen allemaal!

Tijdens de lockdown zijn we met z’n allen massaal beginnen fietsen. Een positief gevolg van de coronacrisis! De Vlaming heeft zijn fiets ontdekt. Niet alleen om te ontspannen, maar ook voor functionele verplaatsingen, zoals boodschappen doen.

We zijn met z'n allen al heel goed bezig. En waarom binnenkort ook niet gewoon naar je werk of naar school fietsen? Jij morgen ook?

Redenen genoeg voor VSV om samen met de Vlaamse Overheid de eerste grootschalige fietscampagne in Vlaanderen te lanceren. Momenteel loopt een mediacampagne via radiospotjes, een uitgebreide digitale campagne, affiches op bussen en trams en langs de Vlaamse hoofdwegen.

Voordelen van fietsen 

Wie dagelijks fietst voelt zich fitter, engergieker en is beter gezind. Je hoofd is al helemaal leeggemaakt als je 's avonds weer thuis komt en je dagelijkse beweging heb je ook gehad. Geen file en parkeerstress meer. En nu er minder auto's op de baan zijn, is het ook een pak aangenamer om te fietsen. Dus hoe meer mensen blijven fietsen, hoe leuker het wordt voor iedereen. 

Samen sterk

Steden, gemeenten, politiezones, bedrijven, scholen enz. steunen onze campagne en zijn volop bezig om op lokaal vlak extra inspanningen te leveren om veilige omstandigheden en extra infrastructuur voor fietsers te voorzien. Dat er meer gefietst wordt, heeft op lange en korte termijn alleen maar voordelen, voor iedereen. Dus: blijven fietsen allemaal!

Sensibilisatiemateriaal

Bekijk de affiches en ander campagnemateriaal op de website van VSV.

[bron: VSV]