Campagne ‘Love your tools’

‘Love your tools’, zo heet de campagne waarmee de sociale partners van de houtsector het aantal arbeidsongevallen in hun sector fors naar beneden willen halen.

Arbeidsongevallen in de houtsector

Een job in de houtsector is niet zonder risico’s. De cijfers van Fedris voor 2019 spreken voor zich. Een groot deel van die ongevallen is te wijten aan het onveilig gebruik van (verschillende soorten) zaagmachines.

Draag zorg voor je belangrijkste tool

Je belangrijkste tool is en blijft je lichaam. Via de website loveyourtools.be worden tips & tricks verspreid om zorg te dragen voor je lichaam. Er zijn affiches, stickers en gadgets als sensibilisatiemateriaal opgestuurd in een toolkit naar de bedrijven uit de houtnijverheidssector om het belang van veiligheid extra in de kijker te zetten.

www.loveyourtools.be