Online studienamiddag: Gezond Telewerk

Door de gebeurtenissen van het voorbije jaar werd telewerken gekatapulteerd van uitzondering tot norm. Dit bracht heel wat uitdagingen met zich mee, voor zowel werkgevers als werknemers.

Uitdagingen en kansen

Telewerk brengt uitdagingen, maar ook kansen. Een nadere blik werpen op gezond telewerk is dan ook noodzakelijk, aangezien deze manier van werken vandaag niet meer uit de professionele sfeer weg te denken is.

Inhoud studienamiddag

Tijdens deze studienamiddag wordt ingegaan op het wetgevend kader waarbinnen de rechten alsook de plichten van organisaties en medewerkers op een rijtje worden gezet, zodat welzijn en productiviteit in deze ongekende tijden kunnen verenigd worden en iedereen zijn verantwoordelijkheid hiertoe neemt.

De psychosociale aspecten waarop men inspeelt om het welzijn van medewerkers te blijven garanderen als de ergonomische aspecten die zich uitstrekken van de traditionele werkplek naar de werkorganisatie thuis komen hier aan bod.

Ook staan we stil met de vraag hoe we gezond, opgewekt en fit aan het werk kunnen blijven ook tijdens telewerken.

Als slot geven we nog enkele tools en subsidies mee die kunnen worden ingezet om van telewerk een succesverhaal te maken.

Praktijkvoorbeelden

Naast het bieden van een theoretisch kader, zullen de beginselen door de sprekers getoetst worden aan praktijkvoorbeelden.

Praktische info

  • De online studienamiddag gaat door op 27 april 2021 van 13.15u tot 16.30u.
  • Je kan gratis inschrijven via het webform of via e-mail: veiligheidscom@limburg.be.
  • Meer informatie? Contacteer het Provinciaal Veiligheidscomité van Limburg via Tel. 011/23 79 08 of per e-mail: veiligheidscom@limburg.be