Meer veiligheid in toelevering, onderaanneming en detachering

Het nieuwe EU-OSHA strategisch (veiligheids&gezondheid) kader 2021-2027 heeft ook aandacht voor de veiligheid van toeleveringsketens en onderaanneming. In sectoren zoals onder meer bouw, voeding, vleessector, transport en textiel is er immers veel toelevering en onderaanneming.

De oproep voor meer veiligheid in deze toelevering, onderaanneming en detachering klinkt ook luider in België. Zeker naar aanleiding van de instorting op 18 juni 2021 in Antwerpen van een gebouw van buitenlandse oorsprong. Er vielen toen 5 doden. Diverse groepen, waaronder de vakorganisaties pleitten al voor meer veiligheid.

Het drama bij Rana Plaza

Op 24 april 2013 stortte het Rana Plaza complex in Dhaka, Bangladesh in. Er vielen 1.136 doden, 2500 gewonden. In het complex waren 32 kledingbedrijven actief, waaronder Mango, Primark, Benetton, Inditex,…. Bij eerder uitgevoerde audits werden geen problemen met stabiliteit opgemerkt. Hoe kan dit?

Sara Ceustermans (Schone Klerencampagne) vertelt op boeiende wijze over deze verschrikkelijke ramp, over de bredere problematiek én de oplossingen in het webinar van Prenne 61

👉 Schrijf je in voor Prenne 61

Duurzame leveringsketens