Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Ergoday kantoor "Deconnectie"

De Ergoday Kantoor op 23 maart 2020 staat in het teken van "deconnectie". Zoals rust voor een topsporter, zo is deconnectie een belangrijk onderdeel van het werk om optimaal te kunnen presteren.

Kom naar de 19e VOV-Beurs!

Het is alweer bijna tijd voor de VOV-Beurs, de grootste HR-beurs van België! VOV is een lerend netwerk voor Learning & Development professionals, maar ook van belang voor iedereen die met personeelszaken te maken heeft. 

“Gaat u te vaak in het rood”-barometer

Bright Link ontwikkelde in opdracht van de Tijd een preventief instrument om alarmsignalen op te sporen die wijzen op burn-out. Ga jij ook te vaak in het rood?

De 10 geboden van een goed gesprek

Op een constructieve manier in gesprek gaan is van groot belang als we willen dat medewerkers zich goed voelen op het werk. Maar hoe pak je dat aan, zo'n gesprek? Met deze 10 geboden kom je een heel eind!

Altijd bereikbaar zijn is niet gezond

Voortdurend bereikbaar zijn is niet goed voor de gezondheid. Het verhoogt het risico op burn-out. Hoe kunnen organisaties hier rekening mee houden? En welke wettelijke verplichtingen gelden er met betrekking tot deconnectie?

Voice wil preventiemateriaal ontwikkelen voor grensoverschrijdend gedrag in de sport

VOICE wil slachtoffers van seksueel geweld in de sport een forum geven om hun verhaal te doen. De verzamelde slachtoffergetuigenissen zijn de insteek om preventiemateriaal te ontwikkelen.

Autisme op de werkvloer

Autisme op de werkvloer is een zwaar onderschat probleem. De kans is groot dat een van jouw collega's of medewerkers autismespectrumstoornis (ASS) heeft. Hoe ga je om met autisme op de werkvloer?

Hoe ga je om met weerstand bij verandering?

Organisaties zijn voortdurend in verandering. Organisatieveranderingen vragen veel van medewerkers. In onderzoeken naar veranderingsbereidheid is er veel aandacht voor weerstand in organisaties. Hoe ga je best om met weerstand?

Nationale telewerkdag

Donderdag 19 september werd uitgeroepen tot Nationale Telewerkdag. Dit initiatief van het Netwerk Duurzame Mobiliteit heeft als doel telewerken zoveel mogelijk te stimuleren. 

Week van het werkgeluk

Van 23 tot 27 september is het de week van het werkgeluk. Heel wat organisaties ondertekenden het manifest. Maar wat betekent werkgeluk eigenlijk? 

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld. Maandelijks
Vacatureflash De laatste nieuwe vacatures. Elke donderdag
Opleidingen Tips & tricks + komende opleidingsdata. Elke dinsdag
Prenne Praktische info + uitgelichte Prenne modules. Maandelijks
Provinciale activiteiten Aankondigingen van nieuwe activiteiten. Wekelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.