Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Week van het werkgeluk

Van 23 tot 27 september is het de week van het werkgeluk. Heel wat organisaties ondertekenden het manifest. Maar wat betekent werkgeluk eigenlijk? 

Liantis Awards: is jouw idee goud waard?

Blink je als professional of als student uit in HR of preventie? Grijp dan nu jouw kans. Je hebt nog enkele dagen om je in te schrijven voor de Liantis awards 2019 op 10 oktober. Ga voor eeuwige roem, een unieke award … en spetterende prijzen!

Van stress naar burn-out

Stress, overspanning en burn-out zijn termen die we vaak door elkaar gebruiken. Toch gaat het hier niet om éénzelfde verschijnsel maar om verschillende fasen van uitputting. Burn-out ontstaat immers niet zomaar, er gaat een heel proces van chronische overbelasting aan vooraf.

Een op de tien werknemers slachtoffer van cyberpesten

Uit een studie van KU Leuven en IDEWE, de externe dienst voor bescherming en preventie op het werk, blijkt dat bijna 1 op de 10 werknemers (9%) zich minstens twee keer per week het slachtoffer voelt van online pesterijen.

Stressvrij werken als contractor - Prijsuitreiking Preventieadviseur van het Jaar 2019

Agoria organiseert naar aanleiding van de uitreiking van de “preventieadviseur van het jaar 2019” een seminarie rond stressvrij werken als contractor.
 

Nieuwe website "Kanker & Werk"

Met de steun van Kom op tegen Kanker werkte de KU Leuven een website uit om werkgevers adviezen en concrete tips te bieden voor wanneer zij te maken krijgen met een werknemer met een kankerdiagnose.

Volg de gratis regionale intervisies voor officiëel aangestelde interne vertrouwenspersonen!

Sinds kort kan je als officieel aangestelde interne vertrouwenspersoon deelnemen aan de gratis regionale intervisies. Deze sessies worden georganiseerd door enthousiaste vertrouwenspersonen en vrijwilligers.

'Weer aan de slag'. Website voor re-integratie met succes na lange afwezigheid.

De website 'Weer aan de slag!' werd eind april 2019 gelanceerd. Het dient als hulpmiddel om langdurig arbeidsongeschikte werknemers te ondersteunen bij hun terugkeer naar het werk.

6/06: Congres HR in de zorg. Are you ready for employee experience?

Donderdag 6 juni gaat de 10e editie van het congres 'HR in de zorg' door in de Montil, te Affligem. Ook Prebes voorziet een module! Waarom je dit congres moet bijwonen? Employee experience wordt de komende jaren enorm belangrijk!

Maggie De Block lanceert een preventiecampagne rond burn-out

Het doel van de campagne is om mensen te informeren en de nodige tools aan te reiken voor de preventie en detectie van burn-out. Hierdoor kunnen mensen zich oriënteren naar de juiste instanties voor ondersteuning.

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld. Maandelijks
Vacatureflash De laatste nieuwe vacatures. Elke donderdag
Opleidingen Tips & tricks + komende opleidingsdata. Elke dinsdag
Prenne Praktische info + uitgelichte Prenne modules. Maandelijks
Provinciale activiteiten Aankondigingen van nieuwe activiteiten. Wekelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.