Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de zorg

Tot welke leeftijd wil en kan men werken in de zorgsector? Duurzame inzetbaarheid in de zorg onder de loep genomen.

Natuurgebaseerde oplossingen voor werkgerelateerde stress

Universiteit Hasselt en de provincie Limburg zijn gestart met het onderzoeksproject over natuurgebaseerde oplossingen voor werkgerelateerde stress-aandoeningen.

Ziekteverzuim bij ambtenaren stijgt

Het ziekteverzuim bij de federale ambtenaren was in 2017 gedaald. Helaas heeft deze daling zich niet verdergezet in 2018. Het verzuimpercentage van 2018 bedraagt 6,58 %, ofwel een stijging van 0,43 %.

Agressie tegen hulpverleners

8 op de 10 hulpverleners hebben al eens te maken gekregen met agressie tijdens een interventie. De Ambulanciersunie heeft daarom een opvallende campagne uitgewerkt.

Werkdruk en prestatiedrang: 1,3 miljoen werknemers met burn-outklachten

1,3 miljoen werknemers hebben last van burn-outverschijnselen. Jaarlijks verzuimen werknemers 11 miljoen dagen als gevolg van werkstress en dat kost werkgevers inmiddels 2,8 miljard euro. 

Ergoday kantoor "Deconnectie"

De Ergoday Kantoor op 23 maart 2020 staat in het teken van "deconnectie". Zoals rust voor een topsporter, zo is deconnectie een belangrijk onderdeel van het werk om optimaal te kunnen presteren.

Kom naar de 19e VOV-Beurs!

Het is alweer bijna tijd voor de VOV-Beurs, de grootste HR-beurs van België! VOV is een lerend netwerk voor Learning & Development professionals, maar ook van belang voor iedereen die met personeelszaken te maken heeft. 

“Gaat u te vaak in het rood”-barometer

Bright Link ontwikkelde in opdracht van de Tijd een preventief instrument om alarmsignalen op te sporen die wijzen op burn-out. Ga jij ook te vaak in het rood?

De 10 geboden van een goed gesprek

Op een constructieve manier in gesprek gaan is van groot belang als we willen dat medewerkers zich goed voelen op het werk. Maar hoe pak je dat aan, zo'n gesprek? Met deze 10 geboden kom je een heel eind!

Altijd bereikbaar zijn is niet gezond

Voortdurend bereikbaar zijn is niet goed voor de gezondheid. Het verhoogt het risico op burn-out. Hoe kunnen organisaties hier rekening mee houden? En welke wettelijke verplichtingen gelden er met betrekking tot deconnectie?

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld. Maandelijks
Vacatureflash De laatste nieuwe vacatures. Elke donderdag
Opleidingen Tips & tricks + komende opleidingsdata. Elke dinsdag
Prenne Praktische info + uitgelichte Prenne modules. Maandelijks
Provinciale activiteiten Aankondigingen van nieuwe activiteiten. Wekelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.