Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

5 stappen bij het opstellen van een agressiebeleid

Is je doel als preventieadviseur om de impact van én het aantal agressie situaties te verminderen? Maar heb je hulp nodig bij het opstellen van een agressiebeleid? We lichten de 5 stappen toe!

Bedrijven moeten over een beleid beschikken over agressie op de werkvloer

1 op de 9 Belgische werknemers heeft in de voorbije 6 maanden te maken gekregen met agressie op het werk. Het is dus belangrijk dat bedrijven over een beleid beschikken over agressie op de werkvloer. 

Wat is nieuw in het onderzoek naar veiligheid en gezondheid op het werk?

Ben jij benieuwd naar de resultaten van de onderzoeken die uitgevoerd zijn in 2017 en 2018? Schrijf je dan in voor de studiedag op 25 april die de Algemene Directie Humanisering van de Arbeid van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg organiseert.

Collectief maatwerk in voege

De subsidievoorwaarden en de ondersteunende maatregelen voor ondernemingen in de sociale economie meer specifiek de beschutte en sociale werkplaatsen zijn op 1 januari 2019 in werking getreden.

Kick-off pilootproject burn-out

Op 17 januari 2019 start Fedris met een pilootproject voor een begeleidingstraject voor werknemers die ten gevolge van een arbeidsgerelateerd psychosociaal risico bedreigd of getroffen zijn door een vroegtijdig stadium van burn-out.

Ken jij het VCVH?

VCVH is een dynamische VZW bestaande uit psychologen die beschikken over een ruime ervaring en uitgebreide bagage in hun vakgebied. Via een permanente alarmcentrale zijn zij 24/24 en 7/7 beschikbaar voor psychologische ondersteuning

4 tips bij het omgaan met frustratieagressie

Wist je dat frustratieagressie één van de verschillende soorten agressie is? We geven je 4 kenmerken van frustratieagressie en 4 tips hoe je hiermee kan omgaan.

Hoe veerkrachtig ben jij?

Je kent het wel ... er zijn zo van die dagen waarop alles lijkt mis te gaan. Hoe je met tegenslag omgaat is voor iedereen anders. Nu er is goed nieuws, die veerkracht kan je trainen. Vandaag start de 10-daagse 'Samen veerkrachtig'. 

KB voor primaire preventie van burn-out samengevat voor jou!

Het KB van 30 juli 2018 voorziet in de toekenning van een subsidie ter ondersteuning van pilootprojecten die een geïntegreerde en pluridisciplinaire aanpak vooropstellen van de primaire preventie van psychosociale risico’s op het werk en burn-out in het bijzonder door middel van acties van collectieve aard.

6 tips voor méér werkgeluk in de zomer

De sociale media overspoelen je met foto’s van bikini’s, smeltende ijsjes, romantische zonsondergangen op exotisch stranden. Het lijkt wel alsof werkelijk iedereen in een helderblauw zwembad zit. Op een opblaasbare flamingo. Of toch op zijn minst in een hippe cocktailbar. En dat terwijl jij moet werken. Zucht!

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld. Maandelijks
Vacatureflash De laatste nieuwe vacatures. Elke donderdag
Opleidingen Tips & tricks + komende opleidingsdata. Elke dinsdag
Prenne Praktische info + uitgelichte Prenne modules. Maandelijks
Provinciale activiteiten Aankondigingen van nieuwe activiteiten. Wekelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.