Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Kick-off pilootproject burn-out

Op 17 januari 2019 start Fedris met een pilootproject voor een begeleidingstraject voor werknemers die ten gevolge van een arbeidsgerelateerd psychosociaal risico bedreigd of getroffen zijn door een vroegtijdig stadium van burn-out.

Ken jij het VCVH?

VCVH is een dynamische VZW bestaande uit psychologen die beschikken over een ruime ervaring en uitgebreide bagage in hun vakgebied. Via een permanente alarmcentrale zijn zij 24/24 en 7/7 beschikbaar voor psychologische ondersteuning

4 tips bij het omgaan met frustratieagressie

Wist je dat frustratieagressie één van de verschillende soorten agressie is? We geven je 4 kenmerken van frustratieagressie en 4 tips hoe je hiermee kan omgaan.

Hoe veerkrachtig ben jij?

Je kent het wel ... er zijn zo van die dagen waarop alles lijkt mis te gaan. Hoe je met tegenslag omgaat is voor iedereen anders. Nu er is goed nieuws, die veerkracht kan je trainen. Vandaag start de 10-daagse 'Samen veerkrachtig'. 

KB voor primaire preventie van burn-out samengevat voor jou!

Het KB van 30 juli 2018 voorziet in de toekenning van een subsidie ter ondersteuning van pilootprojecten die een geïntegreerde en pluridisciplinaire aanpak vooropstellen van de primaire preventie van psychosociale risico’s op het werk en burn-out in het bijzonder door middel van acties van collectieve aard.

6 tips voor méér werkgeluk in de zomer

De sociale media overspoelen je met foto’s van bikini’s, smeltende ijsjes, romantische zonsondergangen op exotisch stranden. Het lijkt wel alsof werkelijk iedereen in een helderblauw zwembad zit. Op een opblaasbare flamingo. Of toch op zijn minst in een hippe cocktailbar. En dat terwijl jij moet werken. Zucht!

Pilootprojecten voor primaire preventie van burn-out

Het ontwerp van koninklijk besluit met betrekking tot de projecten voor de primaire preventie van burn-out op het werk in de ondernemingen werd goedgekeurd door de ministerraad van 15 juni 2018. Die pilootprojecten zijn een initiatief van de sociale partners dat tot stand kwam in het kader van de uitvoering van het interprofessioneel akkoord 2017-2018 en in nauwe samenwerking met de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Eén op vijf slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag

Op basis van de grootschalige driejaarlijkse werkbaarheidsmeting bij 12.000 werknemers brengt de SERV-Stichting Innovatie & Arbeid nieuwe cijfers uit over grensoverschrijdend gedrag op het werk in Vlaanderen (meting 2016).

Psychosociale risico’s op het werk

Elk bedrijf of elke organisatie moet voor zijn werknemers een preventiebeleid rond psychosociale risico’s ontwikkelen. De FOD WASO heeft een filmpje gemaakt met interviews met experts over wat psychosociale risico’s zijn en hoe men ze kan voorkomen. 

Pilootproject burn-out

In november 2018 start Fedris met een pilootproject voor een begeleidingstraject voor werknemers die ten gevolge van een arbeidsgerelateerd psychosociaal risico bedreigd of getroffen zijn door een vroegtijdig stadium van burn-out (stadium 1 of 2).

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Of volg ons op onze social media!