Risico's herkennen en voorkomen bij interne transportmiddelen (intern transport)

Kom jij wel eens in contact met mobiele arbeidsmiddelen? Wil je meer inzicht in de dagelijkse risico's hieromtrent? En ken jij de reglementaire bepalingen? Het intern transport is het verplaatsen, vervoeren en verhandelen van goederen of personen op een bedrijfsterrein of binnen in een bedrijfsgebouw op een efficiënte en effectieve manier. Het ondeskundig gebruik hiervan kan gevaarlijke situaties opleveren, zowel voor jou, als bestuurder, en voor je omgeving.

  • Halve dag
  • 250 excl. btw

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


 

Doelgroep

Preventieadviseurs en leidinggevenden die in hun bedrijf risico’s goed moeten kunnen inschatten die intern transport met zich mee kunnen brengen.

Het programma

De functie van een heftruckchauffeur, rolbrugbestuurder en bestuurder van ander rollend materieel is dus een veiligheidsfunctie: je beïnvloedt rechtstreeks de veiligheid van je collega werknemers. Door het volgen van deze opleiding vergroot je je inzicht in de risico’s waarmee je dagelijks wordt geconfronteerd. Je leert om gevaarlijke toestanden te detecteren en hoe hierop te anticiperen. Zowel de theorie als praktijk wordt binnen deze opleiding onder de loep genomen.

 

Het programma
Ongevallen, risico's & statistieken
Relevante wetgeving
Mobiele arbeidsmiddelen
Gemotoriseerde transportmiddelen
Arbeidsmiddelen voor het hijsen en heffen van lasten
Veiligheidsfactoren bij heftoestellen
Manueel hanteren van lasten
Evaluatiemethodes voor tillen
Liften

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Guido Vanhove Linked-in

"Deze opleiding is geschikt om de specifieke eigenschappen en het correct gebruik van het rollend materieel te kunnen beoordelen en bij te sturen, om actief te kunnen bijdragen tot een veiligere werkplek."