Veilig transporteren van ladingen en kantelen voorkomen (ladingzekering)

Vervoer jij materialen over de openbare weg of het bedrijfsterrein? Wil je graag duidelijkheid in de regel- en wetgeving van ladingzekering? En heb je nood aan tips om het kantelen van ladingen te voorkomen?

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


Roeselare

 

01/10/2024
13.00u

Meer info

Leuven

 

20/03/2025
13.00u

Meer info
 

Interesse in een in-company opleiding?
Contacteer ons vandaag nog!

Doelgroep

Preventieadviseurs van bedrijven waar regelmatig materialen over de openbare weg of over het bedrijfsterrein verplaatst worden door middel van transportmiddelen.

Het programma

Dagelijks worden we geconfronteerd met de gevolgen van het verlies van ladingen op onze wegen. De economische schade veroorzaakt door deze incidenten, o.a. files, schade aan goederen, schade aan vrachtwagen, menselijk leed, ... kunnen hoog oplopen. Niet enkel de transportfirma, maar ook de verzender en de belader van de goederen moeten hun verantwoordelijkheid nemen in het correct en degelijk stuwen van de ladingen voor het vertrek.

Deze opleiding brengt duidelijkheid in deze problematiek en verhoogt de kennis en vaardigheden van de #preventieadviseur. De taken die de preventieadviseur hierin kan opnemen, worden je bijgebracht.

 

Het programma
Regel- en wetgeving ladingzekering
Definities en basisprincipes
Natuurlijke krachten
Krachten bij wegtransport
Kantelen van lading voorkomen

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Guido Vanhove Linked-in

"Wat zegt de wet en wie is verantwoordelijk? Hoeveel spanbanden gebruiken? Is het gebruik van anti-slipmatjes aangewezen? En tal van andere vragen zullen uitgebreid worden beantwoord."

Roeselare

 

01/10/2024
13.00u

Meer info

Leuven

 

20/03/2025
13.00u

Meer info

Interesse in een in-company opleiding? Laat ons iets weten en wij laten de docent van de opleiding contact met je opnemen om de inhoud op maat van je bedrijf samen te stellen.

  • opleidingen@prebes.be
  • 011/28 83 43