Wetgeving in de praktijk: psychosociale risico’s (octopus sessie)

In deze opleiding leer je als vertrouwenspersoon de theorie van de wetgeving in praktijk te brengen en diverse situaties die je wel eens kan tegenkomen correct te kunnen inschatten. Dit geeft jou als vertrouwenspersoon houvast bij het uitoefenen van je rol.

  • Halve dag
  • 110 excl. btw

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


 

Doelgroep

Als officieel aangestelde vertrouwenspersoon kan je deelnemen aan deze opleiding.

Het programma

Deze opleiding bestaat uit een aantal "Octopus sessies". Het zijn verdiepingsmodules rondom topics die relevant zijn voor jou als vertrouwenspersoon.

Vreemde titel? Toegegeven, dat is een beetje de bedoeling.

En toch is het geen nonsens. Octopussen leven onderwater en voelen feilloos aan wat er onder het oppervlak gebeurt. Ze zijn daarnaast bijzonder sociaal, intelligent en leervaardig. En is dat nu net niet wat er van jou als vertrouwenspersoon wordt verwacht? Jij houdt immers ook de vinger aan de pols bij de bedrijfssfeer en moet met je tentakels op alle niveaus voeling behouden.

Deze verdiepingssessies zijn er om het jou in de dagelijkse praktijk eenvoudiger te maken, en je degelijke en onderbouwde ondersteuning te bieden. Elke sessie dompelt je kort onder in de theorie waarin we samen in debat gaan of oefenen, zodat je verfrist weer het ondernemingswater in kunt duiken. Het doel is om de theorie van de wetgeving in praktijk te kunnen brengen en diverse situaties die je als vertrouwenspersoon kan tegenkomen correct te kunnen inschatten. Dit geeft vertrouwenspersonen houvast bij het uitoefenen van hun rol.

 

Het programma 

Psychosociale risico’s in de onderneming. We weten allemaal wat het is. Juist? Toch blijkt de afbakening in de praktijk niet altijd zo evident.

We gaan interactief aan de slag met de definitie. Wie, wat, waar en waardoor.

 

Andere octopus sessies

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Luc Goemare Linked-in

Annick Alders Linked-in

"Octopus sessies zijn verdiepingsmodules rondom topics die relevant zijn voor jou als vertrouwenspersoon."