(zelf)Inzicht en perceptie: hoe beter samenwerken?

Wie regelmatig samenwerkt met anderen, merkt al gauw dat mensen verschillende voorkeuren hebben om te denken en te handelen. Dit kan leiden tot verkeerde percepties, spanningen, miscommunicatie. En het kan ervoor zorgen dat de samenwerking niet optimaal verloopt. Als we meer inzicht krijgen in elkaars gedrag, sterktes en valkuilen, kunnen we elkaar beter begrijpen. Als je inschrijft voor deze opleiding, ontvang je bovendien je volledige Insights profiel.

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


 

Interesse in een in-company opleiding?
Contacteer ons vandaag nog!

Doelgroep

Deze opleiding is voor iedereen die vaak met mensen omgaat. Voor iedereen die met anderen beroepshalve moet communiceren, en de nodige vaardigheden en competenties moet hebben om inzicht te verkrijgen in menselijk gedrag en voorkeuren.

Het programma

Leer waarom het motto 'Behandel anderen zoals je zelf wilt behandeld worden" haaks staat op een goede afstemming en verbinding met de anderen. Van onbewust onbekwaam, naar onbewust bekwaam: hoe beter je ieders voorkeuren kent, hoe beter dat je kunt afstemmen. Hoe beter dat je kunt afstemmen hoe groter de kans op een goede verbinding en effectieve interactie met de anderen. Elke deelnemer krijgt inzicht via het praktische model 'Insights Discovery'. Een persoonlijk profiel, veel (zelf)inzicht in wat belangrijk is om goed samen te werken en hoe samenwerkingen beter kunnen verlopen. 

Hoe kan je psychosociale belasting verminderen door (zelf)inzicht in voorkeuren en gedragsredenen? Door inzicht in het praktische model met sprekende voorbeelden geraak je wegwijs in de mysterieuze werking van ons denken en gedrag. Inzicht in jezelf en anderen maakt je effectiever in je opdracht en verhoogt je veerkracht!

Het programma

Wat is Insights Discovery?

Vier kleuren: vurig rood - stralend geel - zacht groen en helder blauw

Persoonlijke voorkeuren

Oefeningen

 

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Luc Goemare Linked-in

"Inzicht in jezelf en anderen maakt je effectiever in je opdracht!"

Interesse in een in-company opleiding? Laat ons iets weten en wij laten de docent van de opleiding contact met je opnemen om de inhoud op maat van je bedrijf samen te stellen.

  • opleidingen@prebes.be
  • 011/28 83 43