Veilig gedrag stimuleren op het werk

Heb je nood aan een stappenplan om veilig gedrag te stimuleren? Ben je op zoek naar tips om medewerkers op een positief constructieve manier attent te maken op onveilig gedrag? En heb je hulp nodig om ze het belang van het melden van incidenten te laten inzien?

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


 

Interesse in een in-company opleiding?
Contacteer ons vandaag nog!

Doelgroep

De doelgroep voor deze opleiding zijn leden van de hiërarchische lijn in een coachende rol en operationele medewerkers.

Het programma

Bedrijven hebben over de jaren heel wat inspanningen geleverd om het veiligheidsniveau te verhogen. Deze verbeteringen waren in eerste instantie gericht op de technische veiligheid. In een volgende fase werden via de introductie van veiligheid, gezondheid en milieuzorgsystemen, duidelijke verantwoordelijkheden en verwachtingen vastgelegd. Heel wat bedrijven hebben vandaag echter een plateau bereikt en zoeken hun weg in een volgende logische stap: het verbeteren van gedrag. Veilig gedrag op de werkplaats verhogen lijkt eenvoudig, maar dat is het niet.

Deze opleiding is een zeer interactieve opleiding met een balans tussen theorie en rollenspelen.

 

Het programma
Stappenplan naar veilig gedrag: wanneer begin je eraan en wat zijn de voorwaarden?
Hoe verzeker je jezelf dat leidinggevenden de risico’s zien die ze moeten zien en er gepast op reageren?
Hoe maak je medewerkers op een positief constructieve manier attent op onveilig gedrag?
Hoe laat je medewerkers het belang inzien van het melden van alle incidenten?
Waarom doen medewerkers de dingen die ze doen? En hoe ga je hier mee om?

Deze opleiding wordt enkel in-company gegeven.

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Erik Schuurmans Linked-in

"Leren herkennen en erkennen van onveilig gedrag op de werkvloer, weten en verantwoordelijkheid nemen. 'Veilig gedrag' is geen doel maar een gevolg! Omdat jouw mensen het allerbelangrijkste zijn."

Interesse in een in-company opleiding? Laat ons iets weten en wij laten de docent van de opleiding contact met je opnemen om de inhoud op maat van je bedrijf samen te stellen.

  • opleidingen@prebes.be
  • 011/28 83 43