Campagne 'Veilig bouwen: eerst denken, en dan doen!’

Safety My Priority is een bewustmakingscampagne die gericht is op iedereen die beroepshalve met bouwen en verbouwen te maken heeft. De campagne beoogt een groter collectief bewustzijn rond risicopreventie en veiligheid. Dit zou het onaanvaardbaar hoog aantal arbeidsongevallen in de Belgische bouwsector fors moeten terugschroeven.

Jaarlijks 14.6000 arbeidsongevallen

De Belgische bouwsector telt jaarlijks 14.600 arbeidsongevallen. Per dag betreuren we 56 ongevallen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Er valt helaas ook één dodelijk slachtoffer per maand. Deze cijfers zijn onaanvaardbaar. De campagne wil ons land op termijn richting de top 5 van Europese landen met het minste arbeidsongevallen loodsen.

Confederatie bouw

Confederatie Bouw adviseert, vertegenwoordigt en verdedigt ruim 15.500 Belgische bouwbedrijven. Ze nodigen niet alleen alle bouwbedrijven, maar ook het onderwijs, ontwerpers, veiligheidscoördinatoren, experten, studiebureaus en zeker ook particuliere en publieke bouwheren uit om mee hun schouders te zetten onder het Safety My Priority-verhaal.

Onderteken jij het Safety My Priority-charter?

De Confederatie Bouw roept alle aannemers op om het Safety My Priority-charter te ondertekenen, als een oprecht engagement om voortaan absolute voorrang te geven aan veiligheid.

Download

Download hier het campagnemateriaal.

Meer informatie

[bron: www.safetymypriority.be]