Bevraging voor inzicht in het preventief gezondheidsbeleid voor werknemers

Staan er in jouw onderneming zit-sta tafels? Of op welke manier probeer je het mentaal welbevinden van uw werknemers te bevorderen? Hoe geeft je onderneming invulling aan het rookbeleid? Gezond Leven komt met een indicatorenbevraging voor ondernemingen!

Over de bevraging

In hoeveel Vlaamse ondernemingen is er een dagelijks aanbod van frieten? In hoeveel ondernemingen staan er zit-sta-tafels? Of op welke manier probeert men het mentaal welbevinden van werknemers te bevorderen? Hoe geven ondernemingen invulling aan het rookbeleid? De vragen handelen over het gezondheidsbeleid dat je organisatie opzet voor de eigen werknemers. En dit meer specifiek voor de gezondheidsthema’s: voeding, beweging, minder lang stilzitten, tabak, alcohol, drugs en mentaal welbevinden.

De concrete vragen zijn gebaseerd op theoretische principes uit de gezondheidsbevordering. Zo bevragen we ook de randvoorwaarden die nodig zijn om een gezondheidsbeleid uit te bouwen in de onderneming. Denk maar aan het voorzien van vorming voor sleutelfiguren in de onderneming of samenwerking met partners rond gezondheid.

Neem deel en maak kans op 1 van de 50 fruitabonnementen!

Voor wie is het bedoeld?

De hr-manager en/of de interne preventieadviseur-veiligheid vult best de bevraging in. Of iemand anders die zicht heeft op het (preventief) gezondheidsbeleid voor de eigen werknemers.

Over het onderzoek

Sinds 2003 onderzoekt het Vlaams Instituut Gezond Leven (vroeger VIGeZ) het gezondheidsbeleid van verschillende organisaties in Vlaanderen in opdracht van de Vlaamse overheid. Met dit onderzoek monitoren ze de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen, maar willen ze ook je onderneming inzicht geven in het preventief gezondheidsbeleid voor de werknemers. De resultaten kunnen daarbij perfect helpen als aanknopingspunt om op verder te werken.

Wil je graag de vragenlijst invullen? Mail dan naar saidja.steenhuyzen@gezondleven.be. Saidja is de onderzoeker verantwoordelijk voor de bevraging en stuurt je de link naar de enquête door voor deelname.

3 redenen waarom het nuttig is deze vragenlijst in te vullen

  1. Het geeft je onderneming een mooi overzicht van hoe het gesteld is met het preventief gezondheidsbeleid.
  2. Je kan de antwoorden van de vragenlijst opslaan. Dit kan je gebruiken om het gezondheidsbeleid te verbeteren, samen met je collega’s.
  3. Elke deelnemende onderneming die de vragenlijst volledig invult, maakt kans op 1 van 50 fruitabonnementen.

Vul de bevraging in en mail naar saidja.steenhuyzen@gezondleven.be

Win 2 maanden lang wekelijks een fruitmand van 5kg bij uw onderneming geleverd

[bron: gezondleven]