Bescherm je kunstwerken en voorwerpen tegen brand en diefstal: studiedag

Wil jij meer weten over hoe je jouw kostbare kunstwerken en voorwerpen tegen brand en diefstal kan beschermen? Schrijf je dan in voor de halve studiedag van Anpi op 21 mei 2019. Anpi wil op de halve studiedag de belangrijkste technische middelen ter bescherming van kunstwerken zeldzame en waardevolle voorwerpen ter sprake brengen.

Musea, expositiezalen, kunstgalerij, historische gebouwen en particuliere verzamelaars zijn op een verschillende manier de hoeders van ons cultureel en historisch erfgoed. Deze schatten zijn bijzonder kwetsbaar zowel voor brand als diefstal. Vaak gaat het om unieke, zeldzame of waardevolle stukken. 

Op gebied van veiligheid vereist dit een compleet andere aanpak dan de bescherming van appartementsgebouwen kantoorgebouwen of bedrijven. Ongeacht of ze nu van institutionele of openbare aard of van particulieren zijn, samen delen zij een maatschappelijke verantwoordelijkheid: koste wat kost de objecten en collecties die aan hen zijn toevertrouwd of die zij hebben verworven beschermen en zo goed mogelijk conserveren.

Ben jij betrokken?

Als eigenaar, bewaarder of beheerder van collecties, musea, expositiezaal, kunst of antiekgalerij, historische gebouwen of privé collecties, alle belanghebbende van ons cultureel en historisch erfgoed, maar ook preventieadviseurs, veiligheidsadviseurs, installateurs van veiligheidsmateriaal, veiligheidsbedrijven, verzekeraars, preventieadviseurs van politiezones of hulpverleningszones, deze halve studiedag zal je helpen de verschillende mogelijke oplossingen te overwegen. 

Praktisch

 • 21 mei 2019
 • €150 excl. btw
 • Musée L - Musée universitaire de Louvain Place des Sciences
 • Inbegrepen:
  • informatiesessie
  • FSA magazine met de DTD 165 ter waarde van 56,22€
  • uiteenzettingen
  • lunch sandwiches

Programma

 • Risicobeheer van de verzekeraar
 • De brandbeveiliging - Blusmiddelen aangepast aan kostbaarheden
 • Brandbeveiliging - waar gebeurt
 • Beveiliging van lokalen - Mechanische en elektronische bescherming
 • Diefstalbescherming objecten - Mechanische en elektronische bescherming

Meer informatie en inschrijven

Ga naar de website van Anpi voor verdere informatie.