Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

22 oktober afsluiting campagne “Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan”

Op 22 oktober organiseren FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg en het Belgisch Focal Point van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) een bijeenkomst als slot van de EU-OSHA campagne: “Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan”.

Sta op donderdag 10 oktober om 10 uur, 10 minuten recht!

Deze oproep komt van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Ergonomievereniging. Beide organisaties vragen alle mensen met een zittend beroep om op 10 oktober om 10 uur te ‘wisselwerken’.

Circulair textiel voor een beter milieu

De milieudruk van textiel is groot. Circulair textiel kan dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan een beter milieu. Op 15 oktober organiseert MoTIV samen met HOGENT een event rond circulair textiel.

Week van het werkgeluk

Van 23 tot 27 september is het de week van het werkgeluk. Heel wat organisaties ondertekenden het manifest. Maar wat betekent werkgeluk eigenlijk? 

Nieuwe norm ISO 20607 voor handleidingen en gebruiksaanwijzingen machines

Op 11 september verscheen een nieuwe norm in het staatsblad: ISO 20607 Veiligheid van machines – handleiding / gebruiksaanwijzing – algemene ontwerpprincipes. Deze Europese en Internationale norm wordt daarmee bekrachtigd in België.

Veiligheidsnieuws 204 is nu (digitaal) te lezen!

Was jij in volle spanning op het nieuwe Veiligheidsnieuws aan het wachten? Dan kunnen we jou eindelijk uit jouw lijden verlossen. Want Veiligheidsnieuws 204 is er, in jouw brievenbus & ook digitaal!

  • 10/09/2019

Risktrainer voor schoonheidsspecialisten

Schoonheidsspecialisten krijgen aan de hand van het handboek Risktrainer beter inzicht in de risico’s waarmee ze in hun functie regelmatig geconfronteerd kunnen worden.

Ongezonde lucht in klaslokalen

Volgens experts ligt het CO2-gehalte in klaslokalen veel te hoog. Daardoor gaan leerlingen zich suf voelen, vermindert hun concentratie en vertraagt hun reactievermogen.

Veilig werfverkeer in schoolomgeving

Samen met de bouwsector werkten De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de Vlaamse overheid en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) een online charter uit waarmee steden en gemeenten het werfverkeer in de buurt van scholen in goede banen kunnen leiden.

Ga jij mee naar A+A? Stap mee op de Prebes bus op woensdag 6 november 2019

Staat een bezoek aan de A+A beurs op je planning? Ge-wel-dig! Stap mee op onze Prebes bus en gebruik deze reistijd om te netwerken met collega's. Wat denk je? Ga met ons mee & wij regelen alles!

  • 09/09/2019
 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld. Maandelijks
Vacatureflash De laatste nieuwe vacatures. Elke donderdag
Opleidingen Tips & tricks + komende opleidingsdata. Elke dinsdag
Prenne Praktische info + uitgelichte Prenne modules. Maandelijks
Provinciale activiteiten Aankondigingen van nieuwe activiteiten. Wekelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.