'Weer aan de slag'. Website voor re-integratie met succes na lange afwezigheid.

De website 'Weer aan de slag!' werd eind april 2019 gelanceerd. Het dient als hulpmiddel om langdurig arbeidsongeschikte werknemers te ondersteunen bij hun terugkeer naar het werk. Het wettelijk kader wordt er ook duidelijk uitgelegd.

Re-integreren met succes

Sinds 2016 is het wettelijk gezien een stuk gemakkelijker geworden om terug te keren naar je werk na een lange afwezigheid. De wetgeving rond de re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers ondersteunt je bij de terugkeer naar werk. Wie komt in aanmerking voor een re-integratietraject?

Weer aan de slag

Dit vind je terug op www.weeraandeslag.be

 • Wie komt in aanmerking voor een re-integratietraject?
 • Volg het traject van 4 personen met een verschillende situatie
 • Als werknemer
  • Waarom je best weer gaat werken
  • Terug aan de slag gaan
  • Ondersteuning krijgen
  • Verderwerken tijdens je zwangerschap
 • Als werkgever
  • Waarom je werknemers aanmoedigen om terug te keren
  • Je werknemer gaat terug aan de slag
  • Hulp bij de re-integratie
  • Werken tijdens zwangerschap
 • Getuigenissen

Re-integratie in Veiligheidsnieuws

 • De re-integratie van langdurig zieken: van wetgeving naar beleid
  Op 24 november 2016 verscheen in het Belgisch Staatsblad het koninklijk besluit van 28 oktober 2016 over de re-integratie van arbeidsongeschikte werknemers. Dit artikel beschrijft en analyseert de nieuwe wetgeving. Het bespreekt de eerste resultaten van de uitgevoerde re-integratie beoordelingen en maakt eerste conclusies. Het artikel besluit met aanbevelingen voor de bedrijven: hoe kan u dit alles integreren in één beleid?

  Lees meer in Veiligheidsnieuws 197

Meer informatie