Nieuwe campagne: alerter en fitter achter het stuur bij vrachtwagens

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) start een campagne Slaperigheid en Welzijn op kanaal Z en via Truckveilig.be. De campagne geeft tips om alerter en fitter achter het stuur te zitten om zo ongevallen te voorkomen.

Campagne

De campagne Slaperigheid en Welzijn geeft tips om alerter en fitter achter het stuur te zitten om zo ongevallen te voorkomen. Want hoewel vrachtwagens in verhouding minder betrokken zijn bij verkeersongevallen, is hun impact groter. Bovendien blijkt uit VSV-onderzoek dat maar liefst 1 op de 20 bestuurders (ook van personenwagens) te vermoeid achter het stuur kruipt. Één van de oorzaken is overgewicht en weinig beweging.

Welzijn in de truck volgens Hertleer

Joeri Hertleer van Hertleer Transport leerde op een harde manier dat een gezonde levensstijl je leven kan redden en hij gooide het roer om. Je ziet ook hoe de logistieke Limburgse transportreus H. Essers met het ambitieuze Fit2Grow-platform, de ruim 6.000 H.Essers-medewerkers stimuleert om gezonder te eten en meer te bewegen. Want fitte chauffeurs zijn alerte chauffeurs en dat draagt alleen maar bij tot de verkeersveiligheid van iedereen. Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, laat in haar kaarten kijken over veilige slaapfaciliteiten op de snelwegparkings tijdens een interview met de VSV.

Lees het volledige verhaal van Joeri Hertleer.

Want fitte chauffeurs zijn alerte chauffeurs en dat draagt alleen maar bij tot de verkeersveiligheid van iedereen.

Meer informatie

  • Slaperigheid/welzijn | Truckveilig
  • Hertleer moedigt sportieve chauffeurs aan (video) | VSV
  • Aflevering van Transport-, Logistics & VAN (video) | Kanaal Z