Campagne: Geweld tegen ordediensten is NOOIT OK

In april 2020 werd deel 2 van de campagne “agressie en geweld tegen hulpverleners is NOOIT ok” gelanceerd, waarbij ook ordediensten werden betrokken.

Het eerste deel van de campagne, die eind 2019 werd gelanceerd, bestond uit een affiche campagne met een foto van een ambulancier, brandweerman of spoedverpleegkundige op de affiches. In totaal werden 8.000 affiches verdeeld.

Deel 2

Bij deze tweede campagne werd beslist om een geïllustreerde campagne te maken om nog meer de aandacht te trekken. Daarnaast werd de campagne uitgebreid naar ordediensten. Lierenaar Dirk Van der Auwera (artiestennaam D’Auwe) maakte de illustraties en is in hoofdberoep werkzaam als hoofdinspecteur bij de politie van Lier. De affiches zijn in het Nederlands, Engels en Frans te verkrijgen.

Ordediensten

Ook voor ordediensten is een campagne noodzakelijk, gezien de vele incidenten van geweld tegen de politie. Ook de crisis en de maatregelen die naar aanleiding daarvan genomen werden, vormden een voedingsbodem voor extra agressie-incidenten. Denk maar aan geweld aan de kassa’s van warenhuizen of de “spuwers” die spuwden naar de politie.

In het buitenland

Soortgelijke campagnes werden ook al uitgerold in het buitenland.

Nederland

Frankrijk

Duitsland

Australië

Meer informatie

  • Campagne “agressie en geweld tegen hulpverleners en ordediensten is NOOIT ok” uitgebreid naar ordediensten | BeSWIC
  • Sensibiliseringscampage DEEL 2 gelanceerd | Spoed 112
  • Agressie tegen hulpverleners | Prebes
[bron: BeSWIC]