Telewerk onmogelijk? Sneltest!

Premier Alexander De Croo kondigde op zijn persconferentie van dinsdag 16 maart aan dat het coronacommissariaat werkt aan een systeem om medewerkers die niet kunnen telewerken via sneltests te screenen.

Sneltesten tot 2x per week

Het zou daarbij in eerste instantie gaan om specifieke sectoren waar telewerk niet mogelijk is. Deze bedrijven zouden tot twee keer per week hun personeel kunnen laten testen op het coronavirus. Het zou gaan om sneltesten die uitgevoerd zullen worden door de bedrijfsgeneeskundige diensten. 

Nog geen startdatum

Voorlopig blijven nog een heel aantal zaken mbt deze testen onduidelijk. De werkmethode is ook nog niet uitgewerkt en er is nog geen startdatum voorzien.

Blijf op de hoogte

Prebes bericht zo snel mogelijk via de nieuwssite en de social media kanalen wanneer hierover nieuwe informatie bekend is.