Veilig gebruik van deuren en poorten

  • 23/04/2021

Deuren en poorten kunnen mensen verpletteren, zeker als deze ook nog eens aangedreven worden. Er bestaan C-normen in uitvoering van de machinerichtlijn om de risico’s in kaart te brengen. Verschillende organisaties werkten informatie uit over mogelijke risico's en veilig gebruik

Gate Safe campagne

Als gevolg van enkele ernstige en dodelijke ongevallen, werd in het Verenigd Koninkrijk de Gate Safe campagne opgericht. De website van de campagne sensibileert en geeft informatie over risico's en veilig gebruik van deuren en poorten. 

Angelsaksische landen

In Angelsaksische landen is hierover veel informatie te vinden. Hieronder enkele voorbeelden.

Het Engelse Door and Hardware federation (DHf) dat bedrijven verenigt in de sector van sloten, deuren en poorten, geeft codes van goede praktijk, technische specificaties, veiligheidsinformatie en CE-marking.

België

Leer meer op Prenne 58

Op de 58e Prenne kan je een opleidingssessie volgen over elektrische poorten in ATEX omgeving, waarbij vooral wordt ingezoomd op explosie en elektrische risico’s.

👉 Ontdek Prenne 58