Zorg voor de zorgverlener

De coronacrisis heeft een heftige impact op de veerkracht voor iedereen die in zorg en welzijn werkt of mantelzorger is. Verschillende organisaties helpen zorgverleners om goed te zorgen voor zichzelf en voor elkaar.

Laad je op!

Op de website iklaadmeop.be vind je tal van informatie en tips om je veerkracht te verhogen of behouden. Via filmpjes en oefeningen kan je werken rond vier thema's:

  1. Slaap
  2. Vermoeidheid
  3. Emoties
  4. Stress

? Check de tips op iklaadmeop.be

Nood aan professionele hulp?

Om te weten of je toe bent aan professionele hulp, ontwikkelde De Zorg Samen de zorgscreener. Dit instrument geeft een signaal of het voor jou nuttig kan zijn om een gesprek te hebben met een professionele hulpverlener. De zorgscreener is een korte vragenlijst. Invullen duurt slechts enkele minuten. Alle gegevens worden volledig anoniem verwerkt.

? Check de zorgscreener

Meer informatie