Nieuw postgraduaat "Mentaal welzijn op het werk"

PXL zette samen met verschillende partners waaronder Prebes een nieuw postgraduaat op touw ‘Mentaal welzijn op het werk’. Daarin ga je aan de slag met de concrete invulling van het psychosociaal welzijnsbeleid op maat van je eigen organisatie.

Van organisaties wordt gevraagd om medewerkers te ondersteunen door het uitbouwen van een welzijnsbeleid gebaseerd op een gezond werkklimaat. Maar hoe begin je daar nu aan?

Deze nieuwe opleiding biedt 6 modules die de verschillende facetten van psychosociaal welzijn op de werkvloer belichten. In elk van deze modules staat een concrete vertaalslag van wetenschappelijk onderzoek naar praktische handvaten, procedures en acties centraal.

Inschrijven kan voor het volledige postgraduaat (25 avonden) of per module (5 avonden), waarbij module 1 'Werkbaar werk' steeds gevolgd dient te worden.

  • Module 1 "Werkbaar werk"
    De theoretische, juridische en wetenschappelijke basis van psychosociaal welzijn op het werk
  • Module 2 "Van stress naar veerkracht"
    Risicofactoren, oorzaken en kenmerken van stress, burn-out en bore-out, mogelijke strategieën en acties voor meer veerkracht
  • Module 3 "Gezonde werknemers in een gezonde werkomgeving"
    Zelfzorg, ziekteverzuim, mogelijke strategieën en acties
  • Module 4 "Samen-werkt"
    G
    ezond samenwerken in teams, teamconflict, psychologische veiligheid, mogelijke strategieën en acties
  • Module 5 "Omgaan met verandering"
    H
    oe gezond omgaan met verandering in organisaties?
  • Module 6 "Geïntegreerde eindproef"
    Evaluatie

Dit postgraduaat richt zich tot iedereen die in organisaties meewerkt of wenst mee te werken aan de uitbouw van een mentaal gezond werkklimaat.

Meer informatie