Pandemiewet verschenen

Op 20 augustus 2021 verscheen in het Belgisch Staatsblad de wet van 14 augustus 2021 betreffende de maatregelen van bestuurlijke politie tijdens een epidemische noodsituatie, beter bekend als de pandemiewet.

De ondertekening en publicatie heeft dus nog een tijdje op zich laten wachten want op 15 juli 2021 werd plenair in De Kamer het “Wetsontwerp betreffende de maatregelen van bestuurlijke politie tijdens een epidemische noodsituatie.” goedgekeurd (zie pag 50 tem 56 van het integraal verslag).

De volledige historiek kan via deze link gevonden worden. De federale regering heeft nu 31 werkdagen de tijd om de wet te activeren in het kader van de huidige crisis. Het is dus niet zeker of de wet nog tijdens de huidige coronapandemie zal worden ingeschakeld.

Meer informatie