Als je te snel rijdt, zie je minder

Als je te snel rijdt, zie je minder. Daarom lanceert VSV een nieuwe sensibiliseringscampagne met de focus op waarom het zo belangrijk is om je aan de toegelaten snelheid te houden.

Of je het nu wil of niet, het is gewoon zo: als je te snel rijdt, zie je minder. En wie zich aan de snelheidslimieten houdt, heeft in de meeste omstandigheden nog genoeg tijd om veilig te reageren op onverwachte situaties.

In het verkeer kom je vaak ogen te kort en moet je voortdurend alert zijn. Bovendien moet je kunnen anticiperen op de beslissingen van andere weggebruikers en onverwachte situaties: wegenwerken, een koerier die dubbel parkeert om een pakje te leveren, een fietser die uitwijkt voor een stuk glas op straat of een bal waar zeker en vast nog een kind achteraan komt.

De openbare weg ziet er elke dag, nee, zelfs elke seconde anders uit. Maar wie zich aan de snelheidslimiet houdt, heeft alles gezien.

Meer informatie