E-learning veiligheid en gezondheid op de werkplek

Preventie en Interim (P&I) heeft een e-learning ontwikkeld om studenten van het secundair onderwijs, op zoek naar een studentenjob, bewust te maken van veiligheid en gezondheid op de werkplek.

Interactieve film

Deze didactische ondersteuning, ontworpen als een interactieve film, volgt de 17-jarige studente Marie tijdens haar eerste professionele ervaring in verschillende situaties op haar werkplek

Voor wie?

Via de e-learning wil P&I jongeren bewust te maken van mogelijke risico’s op de werkplek. De e-learning is bedoeld voor alle jobstudenten maar richt zich vooral op jongeren, die via een uitzendkantoor werken bij een werkgever.

Hoe werkt de e-learning?

Veel aandacht gaat uit naar de wettelijke eisen eigen aan uitzendarbeid zoals de werkpostfiche of de te volgen stappen bij een arbeidsongeval.

Hoewel jongeren zich autonoom kunnen bijscholen aan de hand van deze tool is de e-learning vooral een didactische tool om collectief in de klas te gebruiken. Het platform met de e-learning, samen met een handleiding voor de leerkracht en een reeks aanvullende quizzen die voortdurend aangevuld zullen worden, maakt het mogelijk om de verschillende thema’s verder uit te diepen via ludieke oefeningen en discussies in de klas. Een didactische tool voor de scholen!

Meer informatie