BES Studiedag: Ergonomische aanpak in bedrijven, concrete voorbeelden

Het doel van de nationale studiedag van BES, de Belgian Ergonomics Society, is om verschillende concrete projecten voor te stellen gebaseerd op een ergonomische aanpak.

Van one shot naar gestructureerd werken

Muskuloskeletale aandoeningen, kortweg MSA, vormen voor de ergonoom heel vaak de toegangspoort tot een bedrijf. Eenmaal deze deur gepasseerd, is de ergonoom in staat om, met een meer globale benadering van arbeidsomstandigheden, ergonomische ontwerp- of aanpassingsprojecten te initiëren of eraan mee te werken.

De functie van een ergonoom evolueert binnen de interne of externe diensten van preventie en bescherming op het werk. De ‘one-shot’ interventies, in een bedrijf, in een beperkt tijdsbestek, evolueren naar echte projecten gestructureerd in de tijd. Hierbij is de samenwerking met mensen binnen het bedrijf van fundamenteel belang om zich als ergonoom echt onder te dompelen in de arbeidsomstandigheden en om de expertise te kunnen inbrengen met als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren en zo de fysieke en mentale gezondheid van de werknemers te behouden.

Concrete voorbeelden op de studiedag

Het doel van deze nationale studiedag 2023 is om verschillende concrete projecten voor te stellen gebaseerd op een ergonomische aanpak. Na elke presentatie is er een discussiemoment voorzien om de verschillende sprekers en deelnemers te stimuleren van gedachten te wisselen. Het BES-comité, dat deze studiedag organiseert, kijkt ernaar uit om haar leden opnieuw te ontmoeten.

Praktisch

  • 23 maart 2023
  • Locatie Ibis Syles Louvain La Neuve, 1348 Louvain-la-Neuve
  • Gratis parking van 250 plaatsen
  • Station Louvain La Neuve 15min (1,2 km)

Inschrijven