MILESTONE onderzoekt mobiele en technologische oplossingen voor beroepschauffeurs

VIL wil met het cSBO project MILESTONE moeilijke werkomstandigheden, stress en negatieve gezondheidseffecten voor professionele chauffeurs verminderen en bedrijfsplanning verbeteren. Daarvoor is MILESTONE op zoek naar bedrijven en beroepschauffeurs die interesse hebben om deel te nemen aan dit onderzoek. Doe jij mee?

MILESTONE project

VIL werd door de Vlaamse Overheid formeel aangeduid als hét aanspreekpunt voor de logistieke sector. De organisatie wil de competitiviteit van de bedrijven in de logistieke sector verhogen door duurzame en innovatieve concepten en technologieën te implementeren. 

Het cSBO project MILESTONE, dat VIL in samenwerking met partners Universiteit Hasselt, KU Leuven en de Universiteit Antwerpen uitwerkt, wil verschillende technologische interventies ontwikkelen en testen om de moeilijke werkomstandigheden, stress en negatieve gezondheidseffecten voor professionele chauffeurs te verminderen en bedrijfsplanning te verbeteren.

MILESTONE heeft 4 concrete doelstellingen:

  • Inzicht in de impact van persoonlijke toestand en contextuele stressoren op rijgedrag en verkeersveiligheid
  • Ontwikkeling van systeem-interventie om bestuurders binnen “stresstolerantiezone” te houden
  • Ontwikkeling van job-faciliterende oplossingen
  • Implementatie van de MILESTONE-interventie en job-faciliterende oplossingen

Doe jij mee?

MILESTONE zal 160 professionele chauffeurs (chauffeurs die korte of lange trajecten afleggen en ook pakjesbezorgers) opvolgen op verschillende momenten in een periode van 3 jaar. Zin om deel te nemen aan dit onderzoek?

Schrijf in via www.uhasselt.be/milestone

  • Het onderzoek bestaat uit verschillende onderzoeksactiviteiten. Je kiest aan welke activiteiten je deelneemt.
  • Deelname wordt vergoed. De vergoeding verschilt van activiteit tot activiteit.
  • Je krijgt inzicht in allerhande gegevens over jouw gezondheid (o.a. slaap en stressniveaus) en rijgedrag.

Meer informatie & bronnen