Al gehoord van voedselveiligheidscultuur?

Het begrip "veiligheidscultuur" kent elke preventieadviseur. Maar hebben preventieadviseurs in de voedingsbedrijven al gehoord van een voedselveiligheidscultuur?

Verordening

Met verordening 2021/382 werd de basisverordening 852/2004 rond levensmiddelenhygiëne aangepast met onder meer bepalingen rond voedselveiligheidscultuur.

Opleiding

Alimento groepeert de sectorale diensten die onder beheer van de sociale partners worden aangeboden aan de werknemers en de werkgevers van de voedingsindustrie (PC 118 en PC 220). In hun 2-daagse opleiding op 16 & 17 oktober werd hierover meer duidelijkheid gegeven. Eerder al gaf Flandersfood een opleiding op 13 juni 2023.

Heb je deze gemist? Dan kan je op 23 november 2023 op Prenne 68 aansluiten bij de module gegeven door Anja Bosteels van SGS: voedselveiligheidscultuur

Laat je inspireren

Wist je dat in 2021 voedselveiligheidscultuur in de wetgeving werd opgenomen in de verordening inzake levensmiddelenhygiëne?
Wat dit inhoudt, hoe je het implementeert en wat een focus op Food Safety Culture biedt kan je ontdekken op Prenne 68.
Misschien doe je daarnaast ook inspiratie op voor een globale veiligheidscultuur?