Coachende vaardigheden voor vertrouwenspersonen

Ben je een vertrouwenspersoon, of neem je deze rol op? Zoek je tips en advies over hoe medewerkers aan te moedigen hun (psychosociale) problemen op te lossen? En wil je meer leren over coachende vaardigheden?

Coachende vaardigheden zijn onmisbare skills voor meer duurzame inzetbaarheid.

Coachen is inmiddels een beproefde en wetenschappelijke onderbouwde manier om mensen te begeleiden in hun groei en ontwikkeling. Het is net het inzetten van die specifieke vaardigheden in de communicatie die het verschil kunnen maken!

Een ieder die met mensen te maken heeft in het bedrijf heeft baat bij praktische coachingvaardigheden.

Het ontwikkelen van een aantal specifieke vaardigheden kan meteen het verschil maken in de praktijk.

Ook de vertrouwenspersonen en preventieadviseurs kunnen meer bereiken door het inzetten van gestructureerde en doelgerichte vaardigheden in de communicatie.

Op basis van diverse frameworks en toepassing van verschillende modellen oa. positieve psychologie, neurolinguistisch programmeren (NLP), oplossingsgericht coachen, edm. zoomen we meteen dieper in op de essentie van de coachtechnieken.

Verwacht geen ellenlange en saaie uiteenzetting en theoretische concepten maar vooral praktisch aan de slag gaan met concrete oefeningen. Er wordt geoefend in kleine groepen met vragen vanuit de praktijk.

Hiermee wordt het geleerde verankerd tot een nieuwe vaardigheid die je meteen kunt inzetten op het werk en zelfs in je privésituatie.

Deze workshop is een aanvulling op de andere trainingen rondom "Inzicht in jezelf en de ander" en "Emotionele Intelligentie op de werkvloer" (maar je hoeft deze opleidingen zeker niet vooraf gevolgd te hebben).

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


Aalst

 

18/04/2023
9.00u

Meer info
 

Interesse in een in-company opleiding?
Contacteer ons vandaag nog!

Doelgroep

Deze opleiding is in eerste instantie gericht op vertrouwenspersonen. Maar iedereen die een gelijkaardige rol opneemt in een organisatie en zich meer wil bekwamen op gebied van coachende vaardigheden, kan hieruit leren.

Het programma

Als vertrouwenspersoon luister je actief naar medewerkers die psychosociale problemen ervaren. En denk je mee over mogelijke oplossingen. Om medewerkers aan te moedigen zelf naar oplossingen te zoeken en stappen te zetten om hun problemen op te lossen, zijn coachende vaardigheden onmisbaar. Het zijn communicatieve vaardigheden die je helpen om je gesprekspartner te laten groeien vanuit zijn of haar eigen potentieel. Coachende vaardigheden vormen een belangrijk hulpmiddel voor vertrouwenspersonen om hun rol optimaal in te vullen.

 

Het programma van deze workshop
Introductie
Doel van coachen
Coachingsmodellen: positieve psychologie, neurolinguistisch programmeren, oplossingsgericht coachen
Aan de slag met de nieuw aangeleerde technieken
Verankering 

 

Ook relevant voor jou ...

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Luc Goemare Linked-in

Coachende vaardigheden zijn onmisbaar voor vertrouwenspersonen!

Aalst

 

18/04/2023
9.00u

Meer info

Interesse in een in-company opleiding? Laat ons iets weten en wij laten de docent van de opleiding contact met je opnemen om de inhoud op maat van je bedrijf samen te stellen.

  • opleidingen@prebes.be
  • 011/28 83 43