Plannen, voorbereiden en opvolgen van keuringen (keuringscoördinator)

Er zijn heel wat wettelijke keuringen verplicht. Is het plannen, voorbereiden en opvolgen van wettelijke keuringen één van jouw taken? Heb je nood aan nuttige tips om de planning en de opvolging vlot te laten verlopen? Behoort een keuringsrapport met vermelding 'in orde' ook tot jouw doelstellingen? Dan is deze opleiding iets voor jou! Zoals je weet, is het werk met een goede voorbereiding en planning al halfweg. Heel wat preventieadviseurs of verantwoordelijken onderhoud hebben nood aan een planning en strikte opvolging van de keuringen. Deze opleiding geeft je praktische tips om dit te realiseren.

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


Herentals

Antwerpen

20/11/2019
13.00u

Meer info
 

Interesse in een in-company opleiding?
Contacteer ons vandaag nog!

Doelgroep

Werknemers die in hun bedrijf instaan voor de opvolging van allerhande keuringen en aanspreekpunt zijn voor de externe dienst voor technische controle.

Het programma

Het programma
Aandachtspunten bij de planning en voorbereiding van keuringen
 • Wat moet er door wie gekeurd worden?
 • Praktische afspraken met EDTC
  • Wie is de opdrachtgever van de keuring?
  • Wie is eigenaar van het verslag?
  • Kwalificatie van een inspecteur
  • Bestellen van een keuring
Efficiënte nazorg
 • Opvolging van opmerkingen
 • Archivering van verslagen
Gehuurd materiaal
Technische en administratieve know-how van een keuringscoördinator

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 40% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Jozef Peuters Linked-in

Ken Delamotte Linked-in

Patrick Vandewiele

"Bij deze opleiding werden een paar interessante denkpistes aangehaald. Het is me nu ook duidelijk dat een systeem om de keuringen goed op te volgen belangrijk is!"

Herentals

Antwerpen

20/11/2019
13.00u

Meer info

Interesse in een in-company opleiding? Laat ons iets weten en wij laten de docent van de opleiding contact met je opnemen om de inhoud op maat van je bedrijf samen te stellen.

 • opleidingen@prebes.be
 • 011/28 83 43