Welzijn en veerkracht in tijden van corona

In geen tijd hebben we leren omgaan met een ongeziene stresssituatie: de invasie van corona. Dit vraagt bijzonder veel van onze veerkracht en heeft een sterke impact op ons psychosociaal welzijn.

 • 1 uur
 • gratis

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


 

Doelgroep

Deze gratis webinar is voor iedereen die te maken krijgt met veerkracht in tijden van corona.

Het programma

Het programma

1. Wat is de impact van de veranderingen door de corona-crisis op medewerkers

 • Waarom zijn reacties van angst, hyperalertheid, prikkelbaarheid, vermoeidheid, rouw,… normaal in deze tijden?
 • Waarom zijn de vele spontane initiatieven in organisaties zoals steun zoeken bij mekaar, virtuele koffiepauzes een eerste fundamentele basis voor mentaal welzijn?
 • Waarom zijn ook structurele initiatieven nodig die pro-actief en preventief worden ingezet vanaf deze fase van de coronamarathon?
 • Waaruit bestaat die pro-actieve en preventieve aanpak om mentaal on-welbevinden te voorkomen?
 • Hoe kunnen we deze aanpak inbedden in een duurzaam mentaal welzijnsbeleid in onze organisatie?

2. Hoe gaan we om met de veranderingen die zijn gegroeid in deze coronacrisis of -transitie

 • Hoe kunnen we slimmer, sterker, wendbaarder uit deze periode komen?

In geen tijd hebben we leren omgaan met een ongeziene stresssituatie: de invasie van corona. Dit vraagt bijzonder veel van onze veerkracht en heeft een sterke impact op ons psychosociaal welzijn.

 • In de gezondheids- en welzijnssector betekende dit blootstelling aan het virus, plots het werk anders organiseren, nieuwe technieken aanleren, fysiek zware beschermingsmaterialen dragen…
 • Anderen moesten plots telewerken, digitale platformen leren kennen, op een andere manier in verbinding met collega’s zijn, soms in combinatie met de opvoeding en pre-teaching van kinderen met de uitdaging om verschillende rollen te combineren
 • Anderen werden tijdelijk werkloos, hun verbinding met het bedrijf, de organisatie kent een andere dimensie. Het volledig of gedeeltelijk kunnen hernemen van het werk is een grote onzekerheid. Ook werkende collega’s hebben bezorgdheden over hun jobbehoud.
 • Velen hebben ook de impact te verwerken op vlak van gezondheid, het overlijden van  geliefden en naasten en dit in omstandigheden waar mentale en lijflijke steun en aanwezigheid zo belangrijk en waar dit net nu niet kan. Ook deze medewerkers zijn of gaan weldra weer aan de slag...

Wie is Sonja Reckers?

Sonja is Master in de Gezondheidswetenschappen en erkend bemiddelaar in arbeidsrelaties. Ze was de voorbije 10 jaren HR-stafmanager welzijn in het Jessa ziekenhuis en zet nu al haar expertise en know how in voor het mentaal welzijn, de veerkracht en leiderschap van organisaties. Ze is eveneens erkend expert vanuit de Nationale Arbeidsraad om organisaties en bedrijven te begeleiden bij het ontwerpen en implementeren van een preventief burn-outbeleid. Meer info: www.sonjareckers.be

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Sonja Reckers Linked-in

"Dit is een gratis webinar!"