Veerkracht en Zelfzorg in drukke (VUCA) tijden

VUCA staat voor: Volatile (vluchtig) - Uncertain (onzeker) – Complex - Ambigue

Deze term wordt tegenwoordig vaak gebruikt om het verlies aan houvast en de huidige ‘chaotische’ omstandigheden weer te geven.

Het zijn deze omstandigheden die ervoor zorgen dat men alsmaar minder het gevoel heeft enige ‘controle’ te hebben over het dagelijkse leven. Dit gevoel brengt heel veel stress met zich mee. Aanhoudende stress kan leiden tot uitputting en burn-out.

Veerkracht en zelfzorg kunnen je beschermen tegen deze onvoorspelbare krachten. Maar hoe doe je dat? Kan je veerkracht trainen of aanleren? Zelfzorg is meer dan voor ‘zichzelf’ zorgen. In deze workshop leer je, op zeer interactieve wijze samen met de andere deelnemers:

  • hoe je hiermee aan de slag kunt gaan
  • hoe je jezelf via hightech kan monitoren
  • welke praktische tools (mentaal, emotioneel en fysiek) je kunnen helpen
  • hoe je de uitdagingen in het dagelijks leven beter tegemoet kan treden

Daarnaast krijg je extra mogelijkheden aangereikt voor organisatorische aanpak en opvolging. Een must voor elke hard werkende bedrijfsleider, preventieadviseur en vertrouwenspersoon!

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


Aalst

 

23/04/2024
9.00u

Meer info
 

Interesse in een in-company opleiding?
Contacteer ons vandaag nog!

Doelgroep

Deze opleiding is voor iedereen die een stressvolle job heeft en aan zelfzorg wil doen. Bedrijfsleiders, preventieadviseurs, vertrouwenspersonen, ...

Het programma

Programma:

1. Veerkracht en zelfzorg

2. Rationale

3. Energie en behoeften

4. Mind en Body

5. Praktische toepassing en concrete oefeningen

Attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren, … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Bij alle bijscholingen via Prebes ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Ontvang tot 30% korting via de kmo-portefeuille. Prebes is erkend als dienstverlener voor de pijler opleiding, met erkennigsnummer DV.O109829. Op www.vlaio.be vind je het regelement.

Bouwsubsidie

Als bouwbedrijf kan je sectorale tussenkomsten voor je arbeiders PC 124 aanvragen (enkel via Constructiv). Deze bouwsubsidie is cumuleerbaar met de kmo-portefeuille.

Docenten

Luc Goemare Linked-in

"Zorgen voor anderen begint bij een goede zelfzorg. Enkel als je zelf goed in je vel zit, kan je er voor anderen zijn"

Aalst

 

23/04/2024
9.00u

Meer info

Interesse in een in-company opleiding? Laat ons iets weten en wij laten de docent van de opleiding contact met je opnemen om de inhoud op maat van je bedrijf samen te stellen.

  • opleidingen@prebes.be
  • 011/28 83 43