Collectief maatwerk in voege

De subsidievoorwaarden en de ondersteunende maatregelen voor ondernemingen in de sociale economie meer specifiek de beschutte en sociale werkplaatsen zijn op 1 januari 2019 in werking getreden.

Op 3 juli 2013 keurde de Vlaamse Regering het decreet ‘Maatwerk bij collectieve inschakeling’ goed. Dat decreet wil werk en ondersteuning op maat bieden aan mensen die moeilijk een job vinden en hen zo naar het reguliere circuit laten doorstromen. De hervorming vereenvoudigt de subsidievoorwaarden en de ondersteunende maatregelen voor ondernemingen in de sociale economie (meer specifiek de beschutte en sociale werkplaatsen) en stemt ze beter op elkaar af. De regelgeving is op 1 januari 2019 in werking getreden.

Ik ben een maatwerker

Met een uitgebreide mediacampagne wil Vlaanderen de start van het (nieuwe) maatwerk bekendmaken bij het brede publiek. De campagne toont een gevarieerd beeld van de werknemers die binnen de sociale economie werkzaam zijn op maat van hun talenten.

De campagne 'Ik ben een maatwerker' is tot stand gekomen met de medewerking van maatwerkers. De campagnebeelden tonen dan ook echte maatwerkers die trots zelf vertellen over hun echte werksituatie.

Impact van bedrijfsleiders op het welzijnsbeleid

Op de studienamiddag van 25 januari 2019 in Gent met aansluitend een nieuwjaarsreceptie, krijgen de bedrijfsleiders het woord. In een eerste getuigenis komt Peter Leyman, directeur van het maatwerkbedrijf vzw Ryhove, aan het woord. Welke impact heeft een bedrijfsleider om een actief welzijnsbeleid te voeren?  

Meer informatie


Bijscholen op Prenne 49

Op 12 maart in Kortrijk Xpo kan je inschrijven voor de module over automatisering, robotisering en digitalisering op Prenne 49.

ERGONOMIE 1 | Digitalisering en robotisering bij Mariasteen

Mariasteen is een innovatief bedrijf binnen de sociale economie. Via diverse projecten van automatisering, robotisering en digitalisering wil ze het verschil maken. Dit verruimt niet alleen de arbeidsmogelijkheden van zwakke werknemers, maar verhoogt ook het eindresultaat. De analyses en methodieken worden verduidelijkt met praktijkvoorbeelden om te komen tot een goede job matching.

Programma | Prenne 49