Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Kinderkalender 2020: schrijf je kind(eren) nu in voor de tekenwedstrijd!

Ben jij lid bij Prebes? Heb je kinderen? En zijn ze al eens graag creatief bezig? Laat ze meetekenen voor de tekenwedstrijd, ontvang een kalender met hun tekeningen & kom gratis met het hele gezin naar een pretpark!

  • 14/08/2019

Conclusies uit 15 jaar incidentanalyse

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in Nederland heeft 326 incidenten met gevaarlijke stoffen geanalyseerd die tussen 2004 en 2018 plaatsvonden bij grote chemische bedrijven. Bij deze incidenten kwam de veiligheid van werknemers in het geding.

OvV publiceert twee onderzoeken naar incidenten chemische industrie

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) in Nederland publiceert twee onderzoeken naar incidenten in de chemische industrie.

Stressvrij werken als contractor - Prijsuitreiking Preventieadviseur van het Jaar 2019

Agoria organiseert naar aanleiding van de uitreiking van de “preventieadviseur van het jaar 2019” een seminarie rond stressvrij werken als contractor.
 

Nieuwe website "Kanker & Werk"

Met de steun van Kom op tegen Kanker werkte de KU Leuven een website uit om werkgevers adviezen en concrete tips te bieden voor wanneer zij te maken krijgen met een werknemer met een kankerdiagnose.

DPA / Vlarip Workshop 'Veilig werken met chemicaliën'

Op 19/09/2019 organiseert Delta Process Academy samen met Vlarip een workshop rond veilig werken met chemicaliën, waarbij verschillende thema’s omtrent het werken met chemicaliën aan bod komen.

Automodus: wees zo smart als je phone!

Van 5 augustus tot 1 september voert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) een nieuwe campagne die bestuurders aanspoort om in automodus te gaan wanneer ze in de wagen zitten. Opmerkelijk is dat de campagne steun krijgt van alle telecomoperatoren in Vlaanderen.

Met Prebes korting naar de 3-daagse Academy Brandbeveiliging

Op 24, 25 en 26 september 2019 organiseert Fireforum vzw opnieuw een 3-daagse Academy Brandbeveiliging met informatie over alle laatste evoluties in actieve en passieve brandbeveiliging.

Een vinger groeit niet terug – veilig omgaan met arbeidsmiddelen

Op een werkplaats vind je vaak een grote diversiteit aan toestellen, zoals een draaibank, een kolomboor, een slijpmolen, een zaagmachine… Het is belangrijk dat werknemers veilig met deze toestellen aan de slag kunnen. Hiervoor bestaan een aantal richtlijnen.

Rookmelders verplicht vanaf 2020

Vanaf 1 januari 2020 is het wettelijk verplicht in Vlaanderen om elke verdieping van je woning te voorzien van minstens één rookmelder. Zorg altijd voor een vluchtplan en voldoende rookmelders.

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld. Maandelijks
Vacatureflash De laatste nieuwe vacatures. Elke donderdag
Opleidingen Tips & tricks + komende opleidingsdata. Elke dinsdag
Prenne Praktische info + uitgelichte Prenne modules. Maandelijks
Provinciale activiteiten Aankondigingen van nieuwe activiteiten. Wekelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.