Verantwoorde omgang met klanten in de strijd tegen corona

De Hoge Raad voor Zelfstandigen en KMO-bedrijven schreef een advies uit voor een verantwoorde omgang met klanten in de strijd tegen corona. Dit advies komt soms ook in de pers als gids voor het omgaan met klanten

In bepaalde sectoren waarbij contact met klanten onvermijdelijk is, moeten risico’s veroorzaakt door derden (vb. psychosociale risico’s zoals agressie) in rekening gebracht worden bij de risicoanalyse. Deze gids kan naast de generieke gids dan ook nuttig zijn voor preventieadviseurs werkzaam in deze sectoren.

Adviezen van de Hoge Raad voor Zelfstandigen

Als overlegplatform voor de zelfstandigen en de KMO’s groepeert de Hoge Raad voor Zelfstandigen meer dan 180 erkende beroeps- en interprofessionele organisaties. Dit orgaan verdedigt de belangen van de zelfstandigen en kmo's onder meer door adviezen te geven aan de Belgische en Europese beleidsverantwoordelijken.

Sommige van de adviezen kunnen van belang zijn voor preventieadviseurs, bijvoorbeeld:

Sectorgidsen, akkoorden en verklaringen van de sociale partners

Er verschijnen meer en meer sectorgidsen met verdere verfijning van specifieke situaties en maatregelen aan de hand van de generieke gids.

Zo hebben de sociale partners van de sector metaal en mobiliteit, distributie, herstel en onderhoud (PC 112 (garages), PSC 149.02 (koetswerk) en het PSC 149.04 (metaalhandel)) een aanbeveling opgesteld met veiligheidsmaatregelen en hygiënevoorschriften. Daarnaast hebben ze ook een sectorgids opgesteld. Deze kunnen gevonden worden op de website van Traxio. De communicatie hierover lees je in het bericht Bereid u voor op de heropstart van uw bedrijf.

Meer informatie