Anderstaligen op het werk? Gebruik de app "FACT"

FACT staat voor ‘First Aid Communication Tool’, een gratis mobiele app die zorgt voor heldere communicatie met anderstaligen op de werkvloer.

Gratis mobiele app

‘FACT’ moet ervoor zorgen dat communiceren op de werkvloer een stuk makkelijker wordt.  In heel wat sectoren zijn stilaan immers meer en meer anderstaligen actief. Ook voor seizoensarbeid kan de applicatie een grote hulp betekenen. De app vertaalt tussen acht talen en is gratis te downloaden via Google Play (Android) of via de App Store (Apple).

8 talen

De toepassing werkt offline en bevat acht talen: Nederlands, Frans, Engels, Roemeens, Pools, Arabisch, Dari en Pashtu. De tool kan ook ingezet worden als oefeninstrument om de specifieke vaktaal van op de werkplek beter onder de knie te krijgen.
De app bevat ongeveer 940 woorden. Naast een pakket basiswoordenschat, 352 termen, met aandacht voor veiligheid en communicatie rond Covid-19, kan de gebruiker kiezen voor een pakket land- en tuinbouw (430 termen) en/of een basispakket metaal (157 termen). 

In de nabije toekomst wordt ‘FACT’ verder uitgebreid met vakjargon van andere sectoren.

Meer informatie