Wil je preventieadviseur worden?

  • 06/08/2021

Wil je preventieadviseur worden? Wil je meewerken aan het opzetten van een welzijnsbeleid in jouw organisatie? Leer alles over de wetgeving, richtlijnen, technieken en best practices. Onze basisopleiding geeft je een stevige basis om aan de slag te gaan als preventieadviseur.

Basiscursus

Meewerken aan het opzetten van een veiligheidsbeleid kan alleen gebeuren door een gevormd preventieadviseur. Artikel 21 van het Besluit Interne Dienst Preventie en Bescherming op het werk bepaalt dan ook: "De preventieadviseurs bezitten voldoende kennis van de wetgeving inzake het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk van toepassing in de onderneming of instelling waarin zij hun opdracht vervullen, en hebben de nodige technische en wetenschappelijke kennis om de activiteiten bedoeld in afdeling 2 te kunnen vervullen."

Aparte modules

De cursus is modulair opgebouwd. Je kan je ook voor één of meerdere modules inschrijven. Je ontvangt een attest van aanwezigheid voor de betreffende module.

Getuigschrift

Als je de volledige cursus hebt gevolgd en slaagt voor de evaluatieproef, ontvang je een getuigschrift 'Basiscursus Preventieadviseur'. De evaluatieproef omvat praktische kennis en een paper over een onderwerp in relatie met het preventiebeleid in je eigen onderneming. 

Doelgroep

De opleiding richt zich tot personen die het getuigschrift van preventieadviseur niveau 3 willen behalen. Ook is de opleiding nuttig voor medewerkers van de diensten voor Preventie en Bescherming en leden van de hiërarchische Lijn.

Praktisch

  • Online opleiding start op 20 september 2021
  • Opleiding te Gent start op 22 september 2021
  • Opleiding te Kermt (Hasselt) start op 9 oktober 2021

Meer informatie & inschrijven