Februari = Tournée Minérale!

De campagne Tournée Minérale van VAD/De Druglijn roept iedereen op om in februari een maand geen alcohol te drinken. Dit is al de 6e editie van de campagne.

1 op 5

Elk jaar nemen ongeveer één op de vijf volwassen Vlamingen deel aan de campagne. Deze keer is de rode draad van de campagne ‘vrijheid’. Alcoholvrij zijn heeft namelijk heel wat voordelen, niet alleen voor je lichaam maar ook voor je geest.

Van hype naar gevestigde waarde

Van bij de start werd Tournée Minérale uit het niets een ware hype. In de kranten, op radio en televisie, zelfs gewoon op café: overal was Tournée Minérale het gespreksonderwerp van het moment. Een paar jaar later is de campagne een gevestigde waarde geworden, februari is dé periode van het jaar waarop de Vlaming even stilstaat bij zijn alcoholgewoontes. 

Langdurig effect

Uit onderzoek weten we dat wie een maand lang geen alcohol drinkt, vaak ook in de periode nadien minder drinkt. Bij de eerste editie volgde de UGent een groep deelnemers op. Voor hun deelname aan Tournée Minérale dronken zij gemiddeld 10 glazen per week. Een half jaar na de campagne lag dat gemiddelde met 8 glazen nog steeds 2 glazen lager. De alcoholvrije maand is en blijft dus een goede manier om aan je alcoholgewoontes te werken.

Voel-je-vrij met Tournée Minérale

Zoals elk jaar maakt het campagneteam heel wat content voor de sociale media. Dit keer werd daarbij gekozen voor het thema ‘vrijheid’. Want ook al lijkt alcohol deel uit te maken van heel wat activiteiten die we leuk vinden, ’s anderendaags volgt al eens de ontnuchtering. En misschien het besef dat je meer gedronken hebt dan je eigenlijk wou. Door eens even niet te drinken, werk je dus aan je gevoel van vrijheid. Met een fris hoofd, vrij van een kater en de daarbij horende verloren dag, vrij van sociale druk om te drinken, en vrij om tijdens de rest van het jaar op een doordachte manier zelf te bepalen wanneer je wel of niet een glas drinkt.

Ga dus mee de uitdaging aan en drink in februari 2022 geen alcohol! 

Meer informatie