Slim hulpmiddel om je concentratie te verhogen

Door het nemen van pauzes worden mensen creatiever en productiever. Idealiter werk je vier maal een werkblok van 25 minuten gevolgd door korte pauzes van vijf minuten. Goed, tot zover de theorie, maar hoe pak je dat aan in de praktijk?

Keep it simple

In samenwerking met acht academische ziekenhuizen heeft 4U Solutions de easyflux ontwikkeld, een slim hulpmiddel dat zorgt voor geconcentreerd en ongestoord werken thuis, maar ook op kantoor. Door kleuring van het licht naar rood maakt de easyflux kenbaar dat er gewerkt wordt. Groen betekent dat de collega gestoord mag worden.

De easyflux vermindert de kans op een hoge werkdruk, en het slimme hulpmiddel bevordert werkplezier en verhoogt de productiviteit. Deze methodiek van werken is toepasbaar in zowel de thuiswerksituatie als op kantoor.

Pomodoro Techniek

Pomodoro Technique is een Time Management methode die eind tachtiger jaren is ontwikkeld door Francesco Cirillo. Deze techniek werkt met vier maal 25 minuten werkblok intervallen gevolgd door korte pauzes van vijf minuten met na het vierde werkblok een langere pauze. 

Iets voor jou?

Op Prenne 62 licht Tom Van Dijk toe wat easyflux voor jou of jouw organisatie kan betekenen.

👉 Ontdek dit en nog veel meer op Prenne 62